دوره 4، شماره 13 - ( پاييز 1393 )                   جلد 4 شماره 13 صفحات 75-86 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafarian T, Maghsoudi Moud A A, Saffari2 V R. Water Stress Effect on Anatomical and Physiological Characteristics of Two Wheat (Triticum aestivum L.) Cultivars. JCPP. 2015; 4 (13) :75-86
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2232-fa.html
جعفریان طیبه، مقصودی مود علی اکبر، صفاری وحید رضا. آثار تنش خشکی بر ویژگی‌های آناتومیک و فیزیولوژیک برگ دو رقم گندم. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1393; 4 (13) :75-86

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2232-fa.html


دانشجوی سابق کارشناسی‌ارشد دانشگاه شهید باهنر کرمان ، j.taiebeh@yahoo.com
چکیده:   (1698 مشاهده)
هدف از این تحقیق بررسی آثار تنش خشکی بر آناتومی آوند‌های چوبی و آبکش، سلول‌های مزوفیل، اپیدرم بالا و پایین، محتوی آب نسبی و سرعت تراوش یونی غشاها در برگ چهارم دو رقم گندم بود. ارقام شعله به‌عنوان رقم حساس و آذر2 به‌عنوان رقم متحمل به خشکی در دو شرایط تنش خشکی (60% ظرفیت زراعی) و شاهد (100% ظرفیت زراعی) درگلخانه تحقیقاتی دانشگاه باهنر کرمان در سال زراعی 1390 به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی کشت شدند. نتایج حاصل نشان داد که تنش خشکی باعث تغییر قطر آوند چوبی و آبکش، مساحت سلول‌های مزوفیل و اپیدرم بالا در چهار مقطع برگ شده است در حالی‌که هیچ‌گونه اثر متقابل معنی‌داری بین رقم و تنش بر مساحت اپیدرم پایین و محتوی آب نسبی برگ دیده نشد. اثر تنش بر میزان یون تراوش یافته از غشا 15 و30 دقیقه پس از قرار دادن بافت برگی در آب در هر دو رقم در سطح احتمال 1% معنی‌دار بود در حالی‌که 60 دقیقه بعد هیچ‌گونه اختلاف معنی‌داری دیده نشد. اثر تنش بر میزان یون تراوش یافته 15و30 دقیقه پس از غوطه‌ور شدن در آب به‌مدت 4 ساعت رقم شعله بیشتر بوده و باعث افزایش معنی‌داری در آن شد. به‌نظر می‌رسد که تغییرات آناتومیک به‌وجود آمده در اثر تنش خشکی در برگ‌های گندم یک نوع واکنش بوده و لازم است که در آینده ارتباط این تغییرات با عملکرد در شرایط خشک در مجموعه بیشتری از ارقام بررسی شود.
متن کامل [PDF 603 kb]   (344 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb