دوره 5، شماره 17 - ( پاییز 1394 )                   جلد 5 شماره 17 صفحات 111-122 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.jcpp.5.17.111

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Vafaie A, Ebadie A, Parmoon G. Effect of Potassium and Magnesium Application on Grain Yield and Oil Content of Safflower. JCPP. 2015; 5 (17) :111-122
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2413-fa.html
وفائی اکبر، عبادی علی، پرمون قاسم. تأثیر کاربرد کود پتاسیم و منیزیم بر عملکرد دانه و میزان روغن گلرنگ. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1394; 5 (17) :111-122

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2413-fa.html


دانشگاه محقق اردبیلی ، ghasem.parmoon@gmail.com
چکیده:   (486 مشاهده)

تأثیر کودهای پتاسیم و منیزیم بر عملکرد گلرنگ در آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1390 مطالعه شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از کود پتاسیم در سه سطح (صفر، 60 و 120 کیلوگرم در هکتار) و کود منیزیم در سه سطح (صفر، 75 و 150 کیلوگرم در هکتار). نتایج نشان داد که حداکثر زیست ‌توده (8890 کیلوگرم در هکتار) با کاربرد 120 کیلوگرم پتاسیم به‌همراه 75 کیلوگرم منیزیم در هکتار به‌دست آمد. بیشترین شاخص برداشت (32%) از 60 کیلوگرم کود پتاسیم به‌دست آمد. بیشترین وزن صد دانه (7/5 گرم) نیز متعلق به اثر متقابل سطح کودی 60 کیلوگرم پتاسیم و 75 کیلوگرم منیزیم بود. بیشترین مقدار عملکرد دانه (1/2747 کیلوگرم در هکتار) نیز با کاربرد 120 کیلوگرم پتاسیم و مصرف 150 کیلوگرم منیزیم در هکتار به‌دست آمد. بیشترین محتوای روغن از مصرف 60 کیلوگرم پتاسیم به‌دست آمد. اگرچه بیشترین عملکرد روغن از مصرف 120 کیلوگرم پتاسیم (790 کیلوگرم در هکتار) و 75 کیلوگرم منیزیم (700 کیلوگرم در هکتار) به‌دست آمد ولی با مصرف مقادیر 60 کیلوگرم پتاسیم و 75 کیلوگرم منیزیم اختلاف معنی‌داری نداشت. بنابراین مصرف 75 کیلوگرم منیزیم و 60 کیلوگرم پتاسیم به‌لحاظ کاهش هزینه­های تولید می­تواند به­عنوان مقادیر مناسب این کودها انتخاب شوند.

متن کامل [PDF 651 kb]   (218 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb