دوره 5، شماره 17 - ( پاییز 1394 )                   جلد 5 شماره 17 صفحات 295-310 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.jcpp.5.17.295

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khoravi mashizi M, Sarcheshmehpour M. Effect of Foliar Application of Calcium and Potassium on Growth, Fruit Yield and Some Properties of Two Muskmelon Cultivars (Cucumis melo L.). JCPP. 2015; 5 (17) :295-310
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2429-fa.html
خسروی مشیزی مریم، سرچشمه‌پور مهدی. تأثیر محلول‌پاشی کلسیم و پتاسیم بر رشد گیاه، عملکرد و خصوصیات پس از برداشت میوه دو رقم طالبی (Cucumis melo L.). مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1394; 5 (17) :295-310

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2429-fa.html


دانشگاه شهید باهنر کرمان ، khosravi12311@yahoo.com
چکیده:   (780 مشاهده)

کلسیم و پتاسیم از عناصر ضروری هستند که نقش قابل توجهی در افزایش عملکرد، عمر پس از برداشت و بهبود کیفیت بسیاری از میوه‌ها و سبزی‌ها دارند. نقش این عناصر در بهبود خصوصیات کمی و کیفی میوه‌های آب‌دار از اهمیت خاصی برخوردار است و برهمکنش آنها در گیاهانی مثل طالبی کمتر مورد توجه قرار گرفته‌ است. در این پژوهش تأثیر دو سطح کلسیم (0 و 3 در هزار) از منبع کلات و سه سطح پتاسیم (0، 1 و 2 در هزار) از منبع سولوپتاس و نیز برهمکنش آنها بر برخی شاخص‌های رشد، عملکرد و کیفیت میوه دو هیبرید طالبی آناناسی و شاه‌پسندی در یک آزمایش فاکتوریل اسپلیت و در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تکرار در شرایط مزرعه‌ای مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که کاربرد کلسیم باعث افزایش وزن تر و خشک بوته، محتوای آب نسبی و تعداد برگ، میانگین وزن میوه، ضخامت، سفتی گوشت و قطر آن در هر دو رقم و افزایش تعداد میوه رقم شاه‌پسندی شد. هم‌چنین کاربرد پتاسیم باعث افزایش مقدار نسبی آب و تعداد برگ، میانگین وزن میوه، ضخامت، سفتی گوشت، قطر و طول میوه در هر دو رقم و افزایش تعداد میوه در بوته رقم شاه‌پسندی گردید. محلول‌پاشی هم‌زمان کلسیم و پتاسیم بر محتوای آب نسبی و تعداد برگ، عملکرد کل میوه، ضخامت، سفتی گوشت و میزان کاروتنوئید آن تأثیر معنی‌داری داشت. ترکیب کلسیم و پتاسیم در ارقام آناناسی و شاه‌پسندی، به‌ترتیب عملکرد میوه را به‌میزان 80 و 147 و مقدار کارتنوئید را 47 و 81 درصد در مقایسه با شاهد افزایش داد که به‌عنوان ترکیب تیمار برتر معرفی می‌گردد.

واژه‌های کلیدی: عناصر مغذی، تغذیه برگی، کیفیت میوه
متن کامل [PDF 461 kb]   (647 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف