دوره 5، شماره 18 - ( زمستان 1394 )                   جلد 5 شماره 18 صفحات 13-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghodsvali A, Mohamadi M, Mohamadi Chianeh S, Rashizadeh S. An Investigation on the Effect of Harvest Time and Storage on the Quality Properties of Red Grape, the Variety of Fakhri Shahrood. Journal of Crop Production and Processing 2016; 5 (18) :1-13
قدس‌ولی علی‌رضا، محمدی مرتضی، محمدی‌چیانه سیامک، رشیدزاده شیلان. بررسی تأثیر زمان برداشت و انبارمانی بر خصوصیات کیفی انگور رقم سرخ فخری شاهرود. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1394; 5 (18) :1-13

دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار ، mohamadi2003@yahoo.com

با آگاهی از زمان دقیق زمان برداشت میوه‌ها، راندمان در فرآیند تولید افزایش یافته، هزینه‌های جابه‌جایی و نگهداری کاهش یافته، از هدر رفتن حجم کثیری از این فرآورده‌ها جلوگیری به‌عمل می‌آید و باعث افزایش بازارپسندی محصولات می‌شود. در این پژوهش به‌‌منظور بررسی تأثیر زمان برداشت و انبارمانی بر خصوصیات کیفی انگور رقم سرخ فخری شاهرود، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام گردید. نمونه‌برداری در چهار مرحله (یک نمونه در زمان قبل از رسیدن محصول انگور، دو نمونه در هنگام رسیدن انگور و یک نمونه بعد از رسیدن انگور) انجام گرفت و نمونه‌ها در سردخانه‌ای با درجه حرارت 1 - 5/0 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 94 - 90 درصد نگهداری شدند. نتایج به‌دست آمده نشان داد که با افزایش زمان انبارداری، pH و شاخص طعم کاهش یافت و همبستگی منفی و معنی‌داری، در سطح احتمال 99%، بین تغییرات pH و اسیدیته نمونه‌ها دیده ‌شد. میزان بریکس و دکستروز با افزایش زمان برداشت، افزایش یافت. اثر متقابل زمان برداشت و مدت زمان انبارمانی نشان داد که با افزایش مدت انبارمانی، pH میوه‌ها کاهش چشم‌گیری نسبت به pH اولیه محصول پیدا کرد. هم‌چنین با نزدیک شدن به انتهای فصل برداشت، شاخص طعم افزایش یافت. بررسی اثر متقابل زمان برداشت و انبارمانی نشان داد که نمونه‌های برداشت شده در انتهای زمان برداشت (روز 35 ام)، قبل از انتقال به سردخانه، دارای بالاترین میزان شاخص طعم بوده‌اند.