دوره 5، شماره 18 - ( زمستان 1394 )                   جلد 5 شماره 18 صفحات 221-232 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.jcpp.5.18.221

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jahanifar E, Nazarideljou M J, Aramideh S. Water Relations of Flowering Stem, Microbial Activity of Preservative Solution and Postharvest Quality of Alstroemeria Cut Flower under Peppermint’s Essential Oil and Sucrose Treatments . JCPP. 2016; 5 (18) :221-232
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2471-fa.html
جهانی‌فر الهام، نظری‌دلجو محمدجواد، آرمیده شهرام. روابط آبی ساقه گل‌دهنده، جمعیت میکروبی محلول نگهدارنده و کیفیت پس از برداشت گل شاخه بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida ‘Bordeaux’) تحت تأثیر اسانس نعناع فلفلی و ساکارز . مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1394; 5 (18) :221-232

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2471-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد ، nazarideljou@yahoo.com
چکیده:   (729 مشاهده)

بهبود جذب آب ساقه گل­دهنده و کنترل آلودگی­های باکتریایی محلول نگهدارنده گل­های شاخه‌بریده طی دوره پس از برداشت یکی از مهم‌ترین راه‌کارهای حفظ کیفیت و افزایش دوام عمر گلجایی گل­های شاخه‌بریده به­ویژه انواع ساقه­های برگ­دار مانند آلسترومریا، به‌دلیل سطح تعرق و اتلاف سریع‌تر آب می­باشد. این پژوهش در راستای بررسی تأثیر اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (0، 300 ،600 و 900 میلی­گرم­ در لیتر) توأم با ساکارز (0، 3 و 6 درصد) بر جذب آب ساقه گل­دهنده، پایداری غشای سلولی، عارضه زرد برگی و کنترل جمعیت میکروبی محلول نگهدارنده گل شاخه‌بریده آلسترومریا در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار انجام پذیرفت. نتایج آزمایش بیانگر تأثیر معنی­دار اسانس نعناع فلفلی (600 میلی­گرم­ در لیتر) و ساکارز (6 درصد) بر افزایش جذب آب، پایداری غشای یاخته­ای و رنگیزه­های فتوسنتزی و کاهش آلودگی قارچی و باکتریایی محلول نگهدارنده و کنترل عارضه فیزیولوژیکی زرد شدن زود هنگام برگ­ها و در نتیجه افزایش قابل توجه (14 روز) عمر پس ­از برداشت نسبت به شاهد گردید. با توجه به نتایج آزمایش، کاربرد اسانس نعناع فلفلی به‌دلیل خاصیت ضد میکروبی ترکیبات اسانس مانند منتون و منتول و نیز ساکارز به‌دلیل تأمین مواد غذایی، در محلول­های محافظ گل شاخه‌بریده آلسترومریا توصیه می­شود.

متن کامل [PDF 607 kb]   (456 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb