دوره 5، شماره 18 - ( زمستان 1394 )                   جلد 5 شماره 18 صفحات 290-279 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hamzei J, Babaei M. Some Agro-Physiological Indices, Grain Yield Components and Yield of Field-Grown Maize in Response to Mycorrhiza and Phosphorus Fertilizer. Journal of Crop Production and Processing 2016; 5 (18) :279-290
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2477-fa.html
حمزه‌ئی جواد، بابائی مجید. واکنش مزرعه ای ذرت به کاربرد مایکوریزا و کود فسفر از نظر برخی شاخص های آگروفیزیولوژیک، اجزای عملکرد و عملکرد دانه. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1394; 5 (18) :279-290

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2477-fa.html


دانشگاه بوعلی‌سینا، همدان ، j.hamzei@basu.ac.ir
چکیده:   (3034 مشاهده)

مایکوریزا می­تواند در مدیریت تلفیقی خاک در جهت دست­یابی به سیستم­های کشاورزی پایدار کم­هزینه مورد استفاده قرار گیرد. از این‌رو، اثر عدم کاربرد (M1) و کاربرد مایکوریزا (M2) بر کاهش مصرف کود فسفر، رشد و عملکرد ذرت تحت سطوح مختلف کود شیمیایی فسفر (P1: صفر، P2: 20، P3: 40، P4: 60، P5: 80 و :P6 100 درصد توصیه شده) به­صورت آزمایش فاکتوریل در قالب بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار بررسی شد. اثر فسفر بر تمامی صفات معنی­دار شد. اثر مایکوریزا نیز بر کلیه صفات به‌جز طول بلال معنی­دار گردید. بیشترین تعداد دانه در ردیف (67/28) و بیشترین مقدار ارتفاع بوته (215 سانتی­متر) به­ترتیب از تیمارهای  P6و P5 و کمترین مقدار آنها (به­ترتیب با 68/20 و 45/21 درصد کاهش نسبت به حداکثر) از تیمار P1 حاصل شد. برهمکنش M × P نیز برLAI ، CGR، طول بلال، تعداد ردیف دانه در بلال، وزن صد دانه، عملکرد دانه و بیولوژیک معنی­دار بود. بیشترین مقدار LAI، CGR، طول بلال، تعداد ردیف دانه در بلال، وزن صد دانه، عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک به تیمار M2P3 و کمترین میزان این ویژگی­ها به تیمار شاهد (M1P1) تعلق گرفت. بنابراین، تیمار M2P3 ممکن است برای افزایش عملکرد دانه ذرت قابل توصیه باشد.

متن کامل [PDF 283 kb]   (1561 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق