دوره 6، شماره 19 - ( بهار 1395 )                   جلد 6 شماره 19 صفحات 15-35 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.jcpp.6.19.15

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rashidi F, Majidi M M. Analysis of Interrelationships of Phenological and Morphological Traits and Grain Yield of Brassica Species under Contrasting Moisture Regimes. JCPP. 2016; 6 (19) :15-35
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2509-fa.html
رشیدی فاطمه، مجیدی محمدمهدی. تحلیل ارتباط ویژگی های فنولوژیک، مورفولوژیک و عملکرد دانه در ژنوتیپ های چهار گونه جنس براسیکا در شرایط تنش و عدم تنش خشکی. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1395; 6 (19) :15-35

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2509-fa.html


دانشگاه صنعتی اصفهان ، majidi@cc.iut.ac.ir
چکیده:   (530 مشاهده)

در این بررسی 36 ژنوتیپ کلزا از هفت گونه مختلف Brassica napus، B. rapa، B. oleracea، B. juncea، B. carinata، B. nigra و
B. friticulosa در شرایط عدم تنش، تنش متوسط و تنش شدید خشکی در سال زراعی 91 - 1390 در دانشگاه صنعتی اصفهان ارزیابی شده و روابط بین صفات مختلف آنها مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تنوع بالایی بین ژنوتیپ­ها برای اکثر صفات مورد مطالعه وجود داشت. اثر متقابل رقم و محیط برای اکثر صفات معنی­دار مشاهده شد که حاکی از واکنش متفاوت ژنوتیپ­ها به شرایط رطوبتی بود. نتایج همبستگی برای سه گونه Brassica napus، B. rapa و B. oleracea در سه سطح شرایط رطوبتی جداگانه انجام شد. اگرچه نتایج همبستگی­ منحصر به گونه نیز مشاهده شد، ولی در مجموع عملکرد دانه با صفات تعداد غلاف در بوته و وزن هزار دانه در همه گونه­ها و محیط­های رطوبتی همبستگی مثبت و معنی­داری داشت. نتایج رگرسیون گام‌به‌گام نیز در بین گونه­ها و تحت شرایط رطوبتی مختلف متفاوت بود. تأثیر اجزای عملکرد در تجزیه مسیر برای هرگونه کاملاً متفاوت از گونه دیگری مشاهده شد. به­طوری‌که در شرایط عـدم تنش بیشتـرین اثر مستقیـم بر عملـکرد دانه را صفت طول غلاف برای گونه B. napus و صفـت تعداد غلاف در بوتـه برای گونه‌های  B. rapa و B. oleracea نشان داد. این نتایج نشان می­دهد که در هر گونه بایستی از استراتژی انتخاب متفاوتی برای بهبود غیرمستقیم عملکرد دانه استفاده کرد.

متن کامل [PDF 1843 kb]   (334 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف