دوره 6، شماره 19 - ( بهار 1395 )                   جلد 6 شماره 19 صفحات 85-96 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.jcpp.6.19.85

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Razeghi Jahroomi F, Hosseini Mazinani S M, Mohammadi S, Razavi K, Shiran B, Mostafavi K. Investigation of the Optimal Harvesting Time in Some Iranian and Mediterranean Olive Cultivars Based on Their Oil Content and Fatty Acid Compositions. JCPP. 2016; 6 (19) :85-96
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2513-fa.html
رازقی‌جهرمی فاطمه، حسینی‌مزینانی2 سید مهدی، محمدی شهرام، رضوی خدیجه، شیران بهروز، مصطفوی کریم. انتخاب زمان بهینه برداشت میوه زیتون در برخی ارقام ایرانی و مدیترانه ای بر مبنای میزان روغن و ترکیب اسیدهای چرب . مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1395; 6 (19) :85-96

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2513-fa.html


پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و ، hosseini@nigeb.ac.ir
چکیده:   (484 مشاهده)

انتخاب زمان برداشت میوه­های زیتون، به‌منظور استخراج روغن عاملی کلیدی برای استخراج روغنی با کیفیت و ترکیب مطلوب و متعادل اسیدهای چرب (میزان بالای اولئیک اسید و میزان پایین پالمتیک و لینولئیک اسید)، پلی‌فنول مناسب و نیز میزان بالای روغن خواهد بود. تعیین زمان برداشت زیتون از منطقه­ای به منطقه دیگر با توجه به شرایط اقلیمی، زراعی و باردهی متفاوت است. بدین‌منظور، آزمایشی بر مبنای طرح فاکتوریل جهت تعیین مناسب‌ترین تاریخ برداشت برای دو رقم ایرانی "ماری" و "شنگه" و دو رقم خارجی"کرونیکی" و "آربکین" در منطقه طارم انجام شد. نتایج نشان داد که میزان پالمتیک، اولئیک و استئاریک اسید هم‌زمان با رسیدگی میوه کاهش و لینولئیک و پالمیتولئیک اسید افزایش می­یابد. میزان روغن نیز هم‌زمان با بلوغ میوه افزایش می­یابد. براساس اطلاعات به‌دست آمده، مناسب‌ترین زمان برداشت در سه رقم ماری، کرونیکی و آربکین 180 روز پس از گل‌دهی می­باشد. هم‌چنین مشخص شد که رقم شنگه برای روغن‌کشی، مناسب نبوده و بنابراین به­عنوان رقم کنسروی توصیه می­شود. چنان‌چه هدف از کشت این رقم، تولید کنسرو باشد، در این صورت مناسب‌ترین زمان برداشت برای این رقم 120 روز پس از گل‌دهی می­باشد که دارای بهترین پروفایل اسید چرب است.

متن کامل [PDF 305 kb]   (236 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف