دوره 6، شماره 19 - ( بهار 1395 )                   جلد 6 شماره 19 صفحات 151-164 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.jcpp.6.19.151

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Najafzadeh R, Arzani K. Assessment of Morphological, Physiological and Pomological Variations in Some of European Pear (Pyrus communis L.) Genotypes. JCPP. 2016; 6 (19) :151-164
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2519-fa.html
نجف زاده رقیه، ارزانی کاظم. ارزیابی تفاوت های مورفولوژیک، فیزیولوژیک و پومولوژیک برخی ژنوتیپ های گلابی اروپایی P‏yrus communis L.) ). مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1395; 6 (19) :151-164

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2519-fa.html


دانشگاه تربیت مدرس، تهران ، arzani_k@modares.ac.ir
چکیده:   (607 مشاهده)

مطالعه و ارزیابی تنوع ژنتیک در گلابی اروپاییPyrus communis L.) ) برای اصلاح این درخت میوه‌ای اهمیت زیادی دارد. در این پژوهش تفاوت­های مورفولوژیک، فیزیولوژیک و پومولوژیک برخی دانهال­های پیش‌انتخابی گلابی اروپایی در مقایسه با رقم شاهد (شاه‌میوه) مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که ژنوتیپ اثر معنی­داری بر خصوصیات مورد مطالعه داشت و بین ژنوتیپ­ها از نظر این خصوصیات اختلاف معنی­داری وجود داشت. تجزیه مؤلفه­های اصلی، صفات مورد بررسی را در چهار گروه عاملی جای داد که مجموعاً 02/94 درصد از واریانس کل را توجیه نمودند. براساس تجزیه خوشه­­ای نیز، ژنوتیپ­ها در سه گروه قرار گرفتند. قرار گرفتن ژنوتیپA95  با رقم شاه‌میوه که یکی از مهم­ترین ارقام تجاری گلابی در ایران می­باشد، در یک گروه نشان‌دهنده خصوصیات رشدی مناسب و کیفیت بالای میوه این ژنوتیپ می­باشد. کما‌اینکه این ژنوتیپ (A95) خصوصیات رشدی، عملکردی و کیفی میوه بهتری نسبت به سایر ژنوتیپ­ها و رقم شاهد داشت. هم‌چنین عطر و طعم بهتر میوه، وجود هاله­ای قرمز رنگ بر پوست میوه و جذابیت آن، قدرت رشدی و عملکرد بالای این ژنوتیپ، آن‌‌را در رتبه بهتری نسبت به شاه‌میوه قرار داد و می‌تواند به‌عنوان ژنوتیپ امیدبخش انتخاب گردد. پژوهش­های تکمیلی روی این ژنوتیپ امیدبخش برای ارزیابی­های بعدی و تکمیلی جهت معرفی به‌عنوان رقم جدیدی از گلابی در کشور ادامه خواهد یافت.

متن کامل [PDF 806 kb]   (528 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف