دوره 6، شماره 19 - ( بهار 1395 )                   جلد 6 شماره 19 صفحات 165-175 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.jcpp.6.19.165

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salehi M, Safari V R, Farahmand H. The Effects of Foliar Application of Benzyl Adenine, Ascorbic Acid and Thiamine on Some Morphological and Biochemical Characteristics of Petunia (Petunia hybrida). JCPP. 2016; 6 (19) :165-175
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2520-fa.html
صالحی مسلم، صفاری وحید رضا، فرهمند همایون. تأثیر محلول‌پاشی بنزیل آدنین، اسید آسکوربیک و تیامین بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی گل اطلسی (Petunia hybrida) . مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1395; 6 (19) :165-175

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2520-fa.html


دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان ، moslemsalehi14@yahoo.com
چکیده:   (648 مشاهده)

بهبود شرایط رشدونمو و گل‌دهی در گل اطلسی، به‌عنوان یکی از رایج‌ترین گل‌های بستری در ایران، از اهمیت بالایی برخوردار است. به این منظور آزمایشی بهصورت طرح کاملاً تصادفی در پنج تکرار، در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه شهید باهنر کرمان انجام گرفت. حدود 48 روز بعد از کاشت بذرهای گل اطلسی در گلدان، در مرحله 6 - 5 برگه شدن گیاهچه‌ها، محلول‌پاشی گیاهان در چهار مرحله طی دوره رشد گیاه با تیامین در غلظت‌های صفر و 100 میلی‌گرم بر لیتر، اسید آسکوربیک صفر و 100 میلی‌گرم بر لیتر و بنزیل آدنین صفر و 200 میلی‌گرم بر لیتر انجام شد. نتایج نشان داد که تیمار اسید آسکوربیک با تیامین و بنزیل آدنین، تعداد و طول شاخه جانبی را به‌ترتیب 5/2 و 5/3 برابر نسبت به شاهد افزایش داد و بالاترین میانگین وزن تر در تیمار اسید آسکوربیک با تیامین و بنزیل‌آدنین به‌دست آمد که نسبت به شاهد موجب افزایش 5/2 برابری گردید. بالاترین میانگین وزن خشک نیز در تیمار بنزیل آدنین به‌دست آمد. بیشترین عمر و قطر گل نیز در تیمار اسید آسکوربیک (100 میلی‌گرم بر لیتر)، تیامین (100 میلی‌گرم بر لیتر) و بنزیل آدنین (200 میلی‌گرم بر لیتر) به‌دست آمد که عمر گل 83 درصد و قطر گل 72 درصد نسبت به شاهد افزایش داشت. به‌علاوه نتایج نشان داد که کلیه تیمارها به‌نحو معنی‌داری موجب افزایش کلروفیل a، کلروفیل b، کارتنوئید و قند احیاء نسبت به شاهد شدند.

متن کامل [PDF 258 kb]   (656 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف