دوره 6، شماره 21 - ( پاییز 1395 )                   جلد 6 شماره 21 صفحات 1-14 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.jcpp.6.21.1

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zarabiyan M, Majidi M M, Amini H. Genetic Diversity of Iranian and Exotic Sainfoin Accessions (Onobrychis viciifolia Scop) Based on Morphological Traits . JCPP. 2016; 6 (21) :1-14
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2596-fa.html
ضرابیان محمد، مجیدی محمدمهدی، امینی هاجر. بررسی تنوع ژنتیکی نمونه های اسپرس زراعی داخلی و خارجی از طریق صفات مورفولوژیک. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1395; 6 (21) :1-14

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2596-fa.html


دانشگاه صنعتی اصفهان ، majidi@cc.iut.ac.ir
چکیده:   (929 مشاهده)

اسپرس از جمله گیاهان مرتعی و زراعی است که به‌دلیل ویژگی­های مطلوب به­ویژه تحمل به تنش­ها مورد توجه می­باشد. این پژوهش با هدف بررسی تنوع ژنتیکی 56 نمونه (46 رقم داخلی و 10 رقم خارجی) اسپرس زراعی با بهره­گیری از صفات مورفولوژیک (همانند عملکرد علوفه و اجزای عملکرد) در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در ۳ تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه صنعتی اصفهان سال­های زراعی 1390 - 1389 روی گیاهان یک‌ساله به اجرا در آمد. نتایج تجزیه واریانس حاکی از وجود تنوع بسیار بالا برای صفات مورد مطالعه در ژرم‌پلاسم مورد بررسی بود. صفات ارتفاع و تعداد ساقه در بوته (به‌ترتیب 85 و 72 درصد) از وراثت‌پذیری عمومی بالایی برخوردار بودند که حاکی از نقش عمده ژن­ها در کنترل این صفات می­باشد. براساس مقایسه میانگین، چین اول از نظر عملکرد علوفه نسبت به چین دوم برتری داشت، هم­چنین بیشترین عملکرد علوفه در سال دوم به­دست آمد. نتایج نشان داد که نمونه­های داخلی در مقایسه با ارقام خارجی عملکرد علوفه بالاتری داشتند، لیکن ارقام خارجی براساس معیار نسبت برگ به ساقه از کیفیت علوفه بالاتری برخوردار بودند. به‌نظر می‌رسد ترکیب صفات مطلوب نمونه­های داخلی و خارجی از طریق طراحی برنامه‌های اصلاحی می­تواند زمینه را برای توسعه ارقام با عملکرد و کیفیت علوفه بالا فراهم آورد.

متن کامل [PDF 372 kb]   (338 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb