دوره 6، شماره 22 - ( زمستان 1395 )                   جلد 6 شماره 22 صفحات 135-147 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.jcpp.6.22.135

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sarlak F, Khademi O, Erfani Moghadam J. Effect of Ascorbic Acid, CaCl2, and Hydrogen Peroxide on Mushrooms (Agaricus bisporus) Shelf Life. JCPP. 2017; 6 (22) :135-147
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2655-fa.html
سرلک فهیمه، خادمی اورنگ، عرفانی مقدم جواد. تأثیر اسیدآسکوربیک، کلرید کلسیم و پراکسید هیدروژن بر ماندگاری قارچ تکمه ای (Agaricus bisporus) . مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1395; 6 (22) :135-147

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2655-fa.html


دانشگاه ایلام، ایلام ، j.erfani@ilam.ac.ir
چکیده:   (545 مشاهده)

قارچ تکمه­ای دارای عمر انبارمانی کم بوده و قهوه­ای شدن، کاهش وزن و آلودگی میکروبی از تغییرات عمده­ای است که پس از برداشت قارچ تکمه­ای رخ می­دهد و باعث کاهش ارزش اقتصادی آن می‌شود­. بنابراین، در این پژوهش، اثر برخی از تیمارهای پس از برداشت از جمله کلرید کلسیم (3/0 و 45/0 درصد)، اسید آسکوربیک (1، 2 و 3 میلی­مولار)، و پراکسید هیدروژن یک درصد بر افزایش ماندگاری قارچ تکمه­ای بررسی شد. قارچ­ها به‌مدت دو دقیقه در تیمارهای فوق غوطه­ور شده و پس از خشک شدن در دمای آزمایشگاه، در درون ظروف پلی­اتیلنی با استفاده از پوشش سلوفان بسته­بندی و به دمای چهار درجه سانتی‌گراد منتقل شدند. برخی صفات کیفی و کمی در زمان­های هشت و 16 روز انبارداری مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد غوطه‌ور کردن در کلریدکلسیم 45/0 درصد، اسید آسکوربیک دو و سه میلی­مولار و پراکسید هیدروژن یک درصد به‌طور قابل توجهی، کیفیت بازارپسندی قارچ خوراکی تکمه­ای را حفظ و از باز شدن کلاهک آن ممانعت نمودند. تیمار کلرید کلسیم با کنترل کاهش وزن، حفظ سفتی، کاهش نشت یونی و کاهش جمعیت باکتری تیماری مؤثر در حفظ کیفیت پس از برداشت قارچ خوراکی بود. اسید آسکوربیک نیز در ممانعت از کاهش وزن تیماری بسیار مؤثر بوده و در حفظ سفتی، کاهش نشت یونی و کاهش جمعیت باکتری مؤثر نشان داد، ولی تیمار پراکسید هیدروژن تنها با کاهش شدید جمعیت باکتری به حفظ کیفیت پس از برداشت قارچ تکمه­ای کمک کرد.

متن کامل [PDF 358 kb]   (258 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb