دوره 12، شماره 2 - ( 6-1401 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 132-119 | برگشت به فهرست نسخه ها

Lotfizad F, Zare A, Elahifard E, Khodaei joghan A. Response of Yield and Yield Components of Garlic (Allium sativum L.) to Stale Seedbeds and Different Dosages of Herbicide. Journal of Crop Production and Processing 2022; 12 (2) :119-132
لطفی زاد فاطمه، زارع احمد، الهی فرد الهام، خدایی جوقان آیدین. پاسخ عملکرد و اجزای عملکرد سیر (.Allium sativum L) به بسترهای بذر دروغین و غلظت‌های مختلف علف‌کش. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1401; 12 (2) :119-132

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان ، zareh.ahmad@yahoo.com
به‌منظور ارزیابی بسترهای بذر (دروغین و کاذب) و کاربرد علف‌کش اکسی‌فلورفن بر عملکرد، اجزای عملکرد و کنترل علف‌های ‌هرز سیر، آزمایشی به¬صورت اسپلیت‌پلات در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار در سال زراعی 1400-1399 در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان انجام شد. کرت اصلی شامل بسترهای مختلف بذر 1-بستر بذر مرسوم (بدون آبیاری با کاربرد گاوآهن برگردان‌دار، دیسک و ماله)، 2- بستر بذر دروغین (SSB) با کاربرد علف‌کش پاراکوات به میزان 4 لیتر در هکتار، 3- بستر بذردروغین، با کاربرد علف‌کش گلایفوسیت به میزان 6 لیتر در هکتار، 4- بستر بذر کاذب (FSB) با کاربرد شعله‌افکن، 5- بستر بذر کاذب با کولتیواسیون دستی و غلظت‌های مختلف علف‌کش اکسی فلورفن (صفر، 1، 1/5 و 2 لیتر در هکتار به صورت اسپلیت‌دز) به‌عنوان کرت فرعی در نظر گرفته شد. بیشترین وزن خشک کل علف‌های هرز 231 گرم در مترمربع مربوط به تیمار بستر بذر مرسوم و عدم کاربرد علف‌کش بود و در شرایط بستر بذر دروغین با گلایفوسیت و کاربرد دو لیتر در هکتار علف‌کش اکسی فلورفن کمترین وزن خشک علف‌های هرز مشاهده شد. بیشترین عملکرد سوخ مربوط به بستر بذر گلایفوسیت با کاربرد اکسی‌فلورفن به میزان 1/5 لیتر در هکتار به میزان 580 گرم در مترمربع و کمترین عملکرد سوخ نیز مربوط به کشت مرسوم و عدم کاربرد علف‌کش و به میزان 91/2 گرم در مترمربع بود. با توجه به اثرات گیاه سوزی در اثر کاربرد 2 لیتر در هکتار علف‌کش، کاربرد 1 و 1/5 لیتر در هکتار به صورت اسپلیت دز توصیه می‌شود.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى