دوره 12، شماره 4 - ( 11-1401 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 64-49 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadian P, Ghanbari F, Alymanesh M R. The Effect of Silicon and Nano-Silica on Shelf Life and Some Nutritional Characteristics of Beet Microgreens at the Post-Harvest Period. Journal of Crop Production and Processing 2023; 12 (4) :49-64
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3201-fa.html
محمدیان پریسا، قنبری فردین، عالی منش محمدرضا. اثر سیلیسیم و نانو سیلیسیم بر ماندگاری و برخی ویژگی‌های تغذیه‌ای میکروگرین چغندر برگی در دوره پس از برداشت. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1401; 12 (4) :49-64

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3201-fa.html


دانشگاه ایلام ، f.ghanbari@ilam.ac.ir
چکیده:   (622 مشاهده)
میکروگرین‌ها گیاهان جوانی هستند که به¬واسطه داشتن ارزش غذایی بسیار بالا، محبوبیت خاصی در بین مصرف¬کنندگان پیدا کرده‌اند. در پژوهش حاضر ماندگاری و خواص تغذیه‌ای میکروگرین چغندر برگی در دوره پس از برداشت با کاربرد سیلیسیم و نانو سیلیسیم بررسی شده است. تیمار‌های سیلیسیم و نانو سیلیسیم در دو سطح شاهد و غلظت 100 میلی‌گرم در لیتر به¬صورت محلول‌پاشی برگی انجام شد و پس از آن میکروگرین‌ها برداشت و به مدت 12 روز در دمای 4 درجه سانتی‌گراد نگهداری شدند. نتایج نشان داد که با افزایش زمان نگهداری فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز افزایش یافته و در نتیجه آن قهوه‌ای شدن بافت نیز روند افزایشی داشت. همچنین با افزایش زمان نگهداری درصد کاهش وزن، پراکسید هیدروژن، مالون دی‌الدهید و کاروتنوئید افزایش یافته و کلروفیل a، b و کل، فنل کل، فلاونوئید، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی و ویتامین ث روند کاهشی داشتند. استفاده از تیمار سیلیسیم و نانو سیلیسیم سبب کاهش فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز و قهوه‌ای شدن بافت میکروگرین در مقایسه با شاهد شد. کاربرد سیلیسیم سبب افزایش کلروفیل کل (33/75 درصد)، فنل کل (2/49 درصد) و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی کل (39/7 درصد) میکروگرین در دوره پس از برداشت شد. همچنین استفاده از نانو سیلیسیم مقدار فنل کل (5/73 درصد)، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی (55 درصد) و ویتامین ث (38/77 درصد) را نسبت به شاهد افزایش داد. به‌طور¬کلی نتایج این پژوهش نشان داد که کاربرد پیش از برداشت سیلیسیم و نانو سیلیسیم سبب بهبود ویژگی‌های تغذیه‌ای میکروگرین چغندر برگی در دوره پس از برداشت می‌شود.
متن کامل [PDF 683 kb]   (436 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق