دوره 15، شماره 3 - ( 6-1404 )                   جلد 15 شماره 3 صفحات 102-79 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amirabad T, Movahhedi Dehnavi M, Farajee H, Salehi A, Mirshekari A. Improving Shoot and Seed Nutrient Content, Yield Components and Yield of Sweet Corn (Zea mays L.var. Saccharata) Hybrid RS-360 by Applying Phosphorus Fertilizer, Mycorrhizal Fungi and Humic Acid. Journal of Crop Production and Processing 2025; 15 (3) :79-102
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3371-fa.html
ظفرپور طاهره، موحدی دهنوی محسن، فرجی هوشنگ، صالحی امین، میرشکاری امین. بهبود محتوای عناصر اندام هوایی و دانه، اجزای عملکرد و عملکرد هیبرید ذرت شیرین RS-360 (Zea mays L.var. Saccharata) با مصرف کود فسفره، قارچ مایکوریزا و اسید هیومیک. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1404; 15 (3) :79-102

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3371-fa.html


گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران. ، movahhedi1354@yu.ac.ir
چکیده:   (47 مشاهده)
کاربرد مایکوریزا و اسید هیومیک در کنار کودهای شیمیایی فسفره می‌تواند در کاهش مصرف کودهای شیمیایی و حرکت به سمت کشاورزی پایدار نقش مهمی داشته باشند. این پژوهش با هدف بررسی تأثیر سطوح مختلف کود فسفره، قارچ مایکوریزا و محلول‌پاشی اسید هیومیک بر محتوای عناصر غذایی و صفات عملکردی گیاه ذرت شیرین (هیبرید RS-360) انجام شد. آزمایش در مزرعه‌ای واقع در شهرستان بویراحمد در سال 1402 به‌صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. عوامل آزمایشی شامل کود فسفره در چهار سطح (صفر، 50، 100 و 200 کیلوگرم در هکتار فسفر خالص)، قارچ مایکوریزا در دو سطح (عدم کاربرد و کاربرد) و محلول‌پاشی اسید هیومیک در دو سطح (صفر و 20 لیتر در هکتار) بود. بیشترین عملکرد دانه کنسروی (25488 کیلوگرم در هکتار) و شاخص برداشت دانه کنسروی زراعی (17/0 درصد) در سطح 100 کیلوگرم فسفر در هکتار + مایکوریزا حاصل شد؛ اما افزایش سطح فسفر بیش از 100 کیلوگرم در هکتار تأثیر معنی‌داری بر صفات مورد مطالعه نداشت. همچنین مشاهده شد کاربرد مایکوریزا و اسید هیومیک، نسبت به شاهد، با افزایش عرضه عناصر غذایی سبب بهبود عملکرد می‌شود. در این رابطه تعداد ردیف در بلال و تعداد دانه در ردیف، به‌ترتیب متاثر از اثر اصلی فسفر و برهم کنش سه‌گانه افزایش یافت، اما تیمارهای آزمایشی تاثیری بر تعداد بلال در بوته و وزن صد دانه نداشتند. در نهایت نتایج نشان داد مصرف 100 کیلوگرم فسفر به‌همراه کودهای مایکوریزا و اسید هیومیک، در شرایط آزمایش باعث بهبود صفات اقتصادی ذرت شیرین می‌شود.
متن کامل [PDF 977 kb]   (29 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق