دوره 11، شماره 41 - ( پاييز 1386 )                   جلد 11 شماره 41 صفحات 165-175 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

A. Siah-Marguee, M.H. Rashed-Mohasel, M. Nasiri-Mahallati, M. Banayan-Aval, A. A. Mohammad-Abadi. Evaluation of Conventional Management of Fallow-Forage Barley and Sugar Beet-Forage Barley Rotations and its Effect on Density and Distribution of Different Species of Weeds . JCPP. 2007; 11 (41) :165-175
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-735-fa.html
آسیه سیاه‌مرگویی ، محمدحسن راشدمحصل ، مهدی نصیری‌ محلاتی ، محمد بنایان اول ، علی اصغر محمدآبادی . ارزیابی مدیریت متعارف در تناوب‌های آیش - جوعلوفه‌ای و چغندر قند - جو علوفه‌ای واثر آن بر تراکم و روش توزیع گونه‌های مختلف علف‌ هرز . مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1386; 11 (41) :165-175

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-735-fa.html


چکیده:   (17992 مشاهده)
این تحقیق در سال 1382 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در دو قطعه زمین تحت کشت جو علوفه‌ای به اجرا درآمد. نمونه‌برداری به روش سیستماتیک روی فواصل نمونه‌برداری 7 متر×7 متر و کوادرات‌های 5/0متر× 5/0متر، در سه مرحله، قبل از مصرف علف‌کش، بعد از مصرف علف‌کش و بعد از برداشت محصول انجام شد. نتایج نشان داد تراکم گیاهچه‌های علف‌های‌هرز یکساله در تناوب چغندر- جو بیش از مزرعه با تناوب آیش- جو و تراکم علف‌های‌هرز چندساله در تناوب آیش- جو بیش از تناوب چغندر- جو بود. نقشه‌های توزیع و تراکم گونه‌ها، توزیع لکه‌ای علف‌های‌هرز را تأیید کردند. شکل و اندازه لکه‌ها با توجه به گونه و مزرعه تغییر نمود اما موقعیت مکانی لکه‌ها قبل و بعد از مصرف علف‌کش تغییر زیادی نکرد. درصد نقاط عاری از علف‌هرز در مزرعه با تناوب آیش- جو، در مرحله اول و دوم نمونه‌برداری به ترتیب 5/11 و 5/1 درصد و در مزرعه با تناوب چغندر- جو، 6/0 و 0 درصد گزارش شد. این نتایج علاوه بر تأکید آلودگی بیشتر در مزرعه با تناوب چغندر- جو، ناکارامدتر بودن این تفاوت ‌را از تناوب آیش- جو با مدیریت متعارف اعمال شده در مزرعه نشان می‌دهد.
متن کامل [PDF 661 kb]   (682 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف