دوره 11، شماره 41 - ( پاييز 1386 )                   جلد 11 شماره 41 صفحات 216-205 | برگشت به فهرست نسخه ها

M. Salehi, A. Haghnazari, F. Shekari, H. Baleseni. Evaluation of Relationship between Different Traits in Lentils (Lens culinaris Medik). Journal of Crop Production and Processing 2007; 11 (41) :205-216
محمد صالحی ، علی حق نظری ، فرید شکاری ، حامد بالسینی . بررسی روابط بین صفات مختلف در عدس(Lens culinaris Medik). نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1386; 11 (41) :205-216

چکیده:   (19861 مشاهده)
به منظور بررسی روابط بین صفات مختلف در20 ژنوتیپ عدس (Lens culinaris Medik) این آزمایش در سال 1383 در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در 3 تکرار در مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان به اجرا درآمد. تجزیه واریانس صفات اندازه‌گیری شده نشان داد که بین ارقام از لحاظ اکثر صفات به‌جز تعداد شاخه‌های فرعی اولیه اختلاف معنی‌داری وجود داشت. تجزیه هم‌بستگی صفات نشان داد که عملکرد دانه با صفات شاخص برداشت، تعداد دانه در بوته، تعداد غلاف در بوته و تعداد شاخه‌های فرعی اولیه هم‌بستگی مثبت و معنی‌داری را دارد. نتایج حاصل از تجزیه به عامل‌ها نشان داد که صفات مربوط به عامل دوم شامل تعداد شاخه فرعی اولیه، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در بوته، عرض بوته و عملکرد دانه به عنوان صفات مهم دخیل در عملکرد دانه در عدس می‌باشند و تجزیه کلاستر بر اساس کلیه صفات ژنوتیپ‌ها را به 4 گروه با عملکرد بالا، نسبتاً بالا، متوسط و پایین تقسیم بندی نمود.