دوره 12، شماره 4 - ( 11-1401 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 116-97 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشگاه ارومیه ، ha.hassanpour@urmia.ac.ir
چکیده:   (611 مشاهده)
توت¬فرنگی با نام علمیFragaria× ananassa Dutch  از خانواده گلسرخیان، جزء میوه¬هایی است که به¬دلیل عطر، طعم و ارزش غذایی بالا در سراسر جهان پرورش می¬یابد. در این مطالعه، اثر متقابل نانو ذرات دی¬اکسید تیتانیوم (0، 6 و 12 میلی¬گرم بر لیتر) و کم محلول¬دهی (90، 110 و 130 میلی¬لیتر) بر برخی صفات مورفولوژی، آنتی اکسیدانی و فیتوشیمیایی توت¬فرنگی رقم سابرینا از جمله عرض، طول و وزن میوه، عملکرد، محتوای فنل کل و فلاونوئید کل، ظرفیت آنتی¬اکسیدانی، فعالیت آنزیم¬های آنتی¬اکسیدانی، محتوی آسکوربیک اسید، آنتوسیانین کل و عناصر روی و آهن مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج به¬دست آمده نشان داد که اثر متقابل نانو ذرات دی¬اکسید تیتانیوم و کم محلول¬دهی بر عرض، طول و وزن میوه، عملکرد میوه، محتوای آسکوربیک اسید و آهن و همچنین فعالیت آنزیم¬های آنتی¬اکسیدانی معنی¬دار بود. بیشترین میزان طول میوه (4/73 سانتی‌متر)، عرض میوه (3/71 سانتی‌متر)، وزن میوه (52/2 گرم)، عملکرد میوه (527 گرم در بوته) و آسکوربیک اسید (51/1 میلی¬گرم بر 100 میلی¬لیتر آب میوه) در تیمار کم محلول¬دهی 130 میلی-لیتر و نانو ذرات دی¬اکسید تیتانیوم 12 میلی¬گرم بر لیتر مشاهده شد. در مقابل، بیشترین میزان فعالیت آنزیم¬های کاتالاز (1/96 واحد بر گرم وزن تر)، گایاکول پراکسیداز (2/42 واحد بر گرم وزن تر میوه) و آسکوربات پراکسیداز (2/29 واحد بر گرم وزن تر) در تیمار کم محلول¬دهی 90 میلی¬لیتر و نانو ذرات دی‌اکسید تیتانیوم 12 میلی¬گرم بر لیتر به¬دست آمد. به¬طور¬کلی نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که در شرایط کم محلول¬دهی استفاده از نانو ذرات دی¬اکسید تیتانیوم می¬تواند ویژگی¬های مورفولوژی و فیتوشیمیایی توت فرنگی را بهبود بخشند.
متن کامل [PDF 1252 kb]   (372 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.