Hassanpour H, Sadegi P. Response of Strawberry cv. Sabrina under Deficit Fertigation Conditions to Foliar Application of Titanium Dioxide Nanoparticles. Journal of Crop Production and Processing 2023; 12 (4) :97-116
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3198-fa.html
حسن پور حمید، صادقی پریسا. پاسخ توتفرنگی رقم سابرینا کشت شده در شرایط کم محلولدهی بر محلولپاشی نانو ذرات دیاکسیدتیتانیوم. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1401; 12 (4) :97-116
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3198-fa.html
دانشگاه ارومیه ، ha.hassanpour@urmia.ac.ir
چکیده: (901 مشاهده)
توت¬فرنگی با نام علمیFragaria× ananassa Dutch از خانواده گلسرخیان، جزء میوه¬هایی است که به¬دلیل عطر، طعم و ارزش غذایی بالا در سراسر جهان پرورش می¬یابد. در این مطالعه، اثر متقابل نانو ذرات دی¬اکسید تیتانیوم (0، 6 و 12 میلی¬گرم بر لیتر) و کم محلول¬دهی (90، 110 و 130 میلی¬لیتر) بر برخی صفات مورفولوژی، آنتی اکسیدانی و فیتوشیمیایی توت¬فرنگی رقم سابرینا از جمله عرض، طول و وزن میوه، عملکرد، محتوای فنل کل و فلاونوئید کل، ظرفیت آنتی¬اکسیدانی، فعالیت آنزیم¬های آنتی¬اکسیدانی، محتوی آسکوربیک اسید، آنتوسیانین کل و عناصر روی و آهن مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج به¬دست آمده نشان داد که اثر متقابل نانو ذرات دی¬اکسید تیتانیوم و کم محلول¬دهی بر عرض، طول و وزن میوه، عملکرد میوه، محتوای آسکوربیک اسید و آهن و همچنین فعالیت آنزیم¬های آنتی¬اکسیدانی معنی¬دار بود. بیشترین میزان طول میوه (4/73 سانتیمتر)، عرض میوه (3/71 سانتیمتر)، وزن میوه (52/2 گرم)، عملکرد میوه (527 گرم در بوته) و آسکوربیک اسید (51/1 میلی¬گرم بر 100 میلی¬لیتر آب میوه) در تیمار کم محلول¬دهی 130 میلی-لیتر و نانو ذرات دی¬اکسید تیتانیوم 12 میلی¬گرم بر لیتر مشاهده شد. در مقابل، بیشترین میزان فعالیت آنزیم¬های کاتالاز (1/96 واحد بر گرم وزن تر)، گایاکول پراکسیداز (2/42 واحد بر گرم وزن تر میوه) و آسکوربات پراکسیداز (2/29 واحد بر گرم وزن تر) در تیمار کم محلول¬دهی 90 میلی¬لیتر و نانو ذرات دیاکسید تیتانیوم 12 میلی¬گرم بر لیتر به¬دست آمد. به¬طور¬کلی نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که در شرایط کم محلول¬دهی استفاده از نانو ذرات دی¬اکسید تیتانیوم می¬تواند ویژگی¬های مورفولوژی و فیتوشیمیایی توت فرنگی را بهبود بخشند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى