دوره 1، شماره 1 - ( پاييز 1390 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 23-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Burme L, Moallemi N, Mortazavi S M H. Anti-Transpiration Effect of Kaolin on Some Physiological Traits of Four Olive Cultivars. Journal of Crop Production and Processing 2011; 1 (1) :11-23
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1347-fa.html
برمه لیلا، معلمی نوراله، مرتضوی سید محمدحسن. بررسی اثر ضدتعرقی کائولین بر برخی ویژگی‌های فیزیولوژیک چهار رقم زیتون. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1390; 1 (1) :11-23

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1347-fa.html


، moalleminoor@gmail.com
چکیده:   (20418 مشاهده)
به منظور کاهش اتلاف آب تعرقی و افزایش کارایی مصرف آب درختان زیتون در اهواز، اثر ضدتعرقی کائولین در سه سطح (صفر، 5/2% و 5%) بر چهار رقم زیتون (میشن، کنسروالیا، کایلت و بلیدی) در یک دوره چهار ماهه با سه تکرار مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد کائولین اثر معنی‌داری بر مقاومت روزنه‌ای صبح و ظهر، محتوای نسبی آب برگ و پتانسیل آب گیاه دارد. بیشترین و کمترین مقاومت روزنه‌ای صبح به ترتیب مربوط به تیمار شاهد با رقم کایلت و تیمار شاهد با رقم بلیدی بود. در ظهر نیز بیشترین مقاومت روزنه‌ای با غلظت 5% کائولین در رقم کنسروالیا و کمترین مقاومت روزنه‌ای ظهر در سطح 5/2% کائولین در رقم بلیدی به دست آمد. بیشترین پتانسیل آب گیاه در غلظت 5/2% کائولین و کمترین آن در شاهد مشاهده گردید. سطح 5/2% کائولین در رقم کایلت بیشترین محتوای نسبی آب برگ و شاهد در رقم میشن کمترین محتوای آب را به خود اختصاص دادند. مطابق با نتایج به دست آمده، کائولین اثر معنی‌داری بر محتوای کلروفیل برگ نداشت، اما پرولین را کاهش داد و بدین ترتیب نقش مثبت خود را در کاهش تنش آبی گیاه با افزایش محتوای نسبی آب برگ و افزایش کارایی آن به اثبات رساند.
متن کامل [PDF 382 kb]   (1773 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق