دوره 2، شماره 3 - ( بهار 1391 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 1-15 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahimi A, Dashti H, Zibai S. Effects of Seed Priming on Some Physiological Traits of Safflower(Carthamus tinctorius L., cv. Goldasht) under Salinity Stress. JCPP. 2012; 2 (3) :1-15
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1472-fa.html
رحیمی اصغر، دشتی حسین، زیبایی سمیه. تأثیر پرایمینگ بذر بر برخی ویژگیهای فیزیولوژیک رقم گلدشت گلرنگ در شرایط تنش شوری. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1391; 2 (3) :1-15

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1472-fa.html


دانشگاه ولی‌عصر (عج) ، rahimiasg@gmail.com
چکیده:   (16941 مشاهده)

این پژوهش به منظور ارزیابی تأثیر پرایمینگ بذر رقم گلدشت گلرنگ در کاهش خ سارت تنش شوری به صورت کشت هیدروپونیک در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه ولی عصر رفسنجان در سال ۱۳۸۸ اجرا شد . بدین منظور، تیمارهای پرایمینگ در چهار سطح (بدون پرایمینگ و ۱۶ و ۲۴ ، پرایمینگ با آب مقطر، کلرید سدیم و نیترات کلسیم ۲۰ میلیمولار به مدت ۲۴ ساعت ) و شوری در چهار سطح (شاهد، ۸ دسی زیمنس بر متر ) بهصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی، بررسی شد . نتایج نشان داد که در اثر افزایش شوری، محتوای کلروفیل و میزان پتاسیم کاهش یافت، در حالی که محتوای پرولین و میزان سدیم و منیزیم با افزایش سطوح شوری روند افزایشی را نشان داد . محتوای پرولین، میزان سدیم و نسبت پتاسیم به سدیم تحت تأثیر پرایمینگ قرار گرفت . به طوری که بیشترین میزان ۰ درصد ) و بیشترین میزان نسبت / ۱ میکرومول بر گرم وزن تر برگ ) در پرایم کلرید سدیم مشاهده شد . کمترین میزان سدیم ( ۶ / پرولین ( ۹۸ ۱۶ و ۲۴ ، ۱) به ترتیب در تیمار بدون پرایم (شاهد) و پرایم نیترات کلسیم مشاهده شد . با افزایش شوری به سطوح ۸ / پتاسیم به س دیم ( ۷۹ ۳۳ و ۵۰ درصد نسبت به شاهد کاهش یافت . در مجموع، نتایج این پژوهش نشان داد ، دسیزیمنس بر متر، سرعت رشد گیاه به ترتیب ۲۵ که در رقم گلدشت گلرنگ، مح توای پرولین و قند محلول اندام هوایی در واکنش به تنش شوری افزایش یافت و پرایمینگ بذر با کلرید سدیم در شوری زیاد، سبب کاهش صدمات شوری، به ویژه سرعت جذب خالص شد.

متن کامل [PDF 246 kb]   (1935 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف