دوره 2، شماره 3 - ( بهار 1391 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 56-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hamzei J, Seyedi M, Ahmadvand G, Abutalebian1 M A. The Effect of Additive Intercropping on Weed Suppression, Yield and Yield Component of Chickpea and Barley. Journal of Crop Production and Processing 2012; 2 (3) :43-56
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1476-fa.html
حمزه‌ئی جواد، سیدی محسن، احمدوند گودرز، ابوطالبیان محمد علی. تأثیر کشت مخلوط افزایشی بر سرکوب علف‌های هرز، عملکرد و اجزای عملکرد نخود و جو. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1391; 2 (3) :43-56

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1476-fa.html


دانشگاه بوعلی سینا، همدان ، j.hamzei@basu.ac.ir
چکیده:   (25459 مشاهده)
فرونشانی علف‌های هرز و افزایش تولید از اهداف سیستم‌های کشت مخلوط است. به همین منظور، در سال زراعی 1389 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا، کشت مخلوط نخود و جو براساس طرح کرت‌های خرد شده بر پایه بلوک‌های کامل تصادفی در 3 تکرار ارزیابی شد. تیمارهای کنترل (C) و عدم کنترل (NC) علف‌های هرز در پلات‌های اصلی و کشت‌های خالص دو گونه نخود (T1) و جو (T2) و مخلوط‌های افزایشی آنها (T3: 100% ن + 100% ج، T4: 100% ن + 75% ج، T5: 100% ن + 50% ج و T6:‌100% ن + 25% ج) در کرت‌های فرعی قرار گرفتند. بیشترین میزان عملکرد بیولوژیک و عملکرد دانه نخود ( به ترتیب 87/695 و 88/249 گرم در مترمربع) به تیمار CT1 تعلق گرفت. در تیمار‌های مخلوط بیشترین عملکرد دانه نخود و جو (به ترتیب 128 و 506گرم در مترمربع) در تیمارهای CT6 و CT3 به دست آمد. هم‌چنین، تیمار‌های کشت مخلوط، تعداد و وزن خشک کل علف‌های هرز را به طور معنی‌داری نسبت به تک کشتی نخود کاهش دادند. علاوه بر این، در کلیه تیمارهای مخلوط LER بالاتر از 1 بود و تیمار NCT3 با 40/2 LER= در بالاترین سطح قرار گرفت. به طور کلی، می‌توان توصیه کرد که کشت مخلوط افزایشی جو و نخود، ضمن مهار علف‌های هرز مزرعه نخود، کارایی استفاده از زمین را افزایش می‌دهد.
متن کامل [PDF 275 kb]   (4200 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق