دوره 2، شماره 4 - ( تابستان 1391 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 77-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ranjbar M, Tadayyon M R, Tadayyon A, Ebrahimi R. Effect of Nitrogen, Potassium, Magnesium and Zinc Sulfates on Yield and Some Characteristics of Biodiesel Produced from Safflower. Journal of Crop Production and Processing 2012; 2 (4) :67-77
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1542-fa.html
رنجبر مهران، تدین محمودرضا، تدین علی، ابراهیمی‌ رحیم. اثر کودهای نیتروژن، سولفات پتاسیم، سولفات منیزیم و سولفات روی بر عملکرد و برخی ویژگی‏های بیودیزل تولیدی از گلرنگ. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1391; 2 (4) :67-77

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1542-fa.html


، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد ، mehranjbar2009@gmail.com
چکیده:   (18683 مشاهده)
به منظور بررسی اثر مقادیر کود نیتروژن و کودهای سولفات پتاسیم، سولفات منیزیم و سولفات روی بر بیودیزل تولیدی از گلرنگ، پژوهشی مزرعه‏ای در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی در سه تکرار در سال 1389 در مزرعه پژوهشی دانشگاه شهرکرد اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل کود نیتروژن در سه سطح (150، 200 و 300 کیلوگرم در هکتار) و کودهای سولفات پتاسیم، سولفات منیزیم و سولفات روی به ترتیب به میزان 50، 100 و 150 کیلوگرم در هکتار و شاهد بودند. با ایجاد شرایط تغذیه‏ای برای گیاه گلرنگ، عملکرد دانه و درصد روغن و هم‌چنین صفات بیودیزل شامل: چگالی، عدد یدی و عدد صابونی مطالعه شدند. نتایج نشان داد که عملکرد دانه در تیمار 300 کیلوگرم در هکتار نیتروژن (913 کیلوگرم در هکتار) بیش از سایر تیمارها بوده است. کودهای سولفات منیزیم و سولفات پتاسیم بیشترین افزایش درصد روغن (به ترتیب 84/32 و 5/32) را داشته‏اند. بیودیزل تولیدی از تیمار سولفات پتاسیم دارای چگالی، عدد یدی و عدد صابونی (به ترتیب 25/867 کیلوگرم بر مترمکعب، 7/139 میلی‏گرم ید بر 100 گرم روغن و 6/190 میلی‏گرم هیدروکسید‏ سدیم بر گرم روغن) بیشتری نسبت به سایر تیمارهاست. نتیجه‌گیری کلی این تحقیق نشان داد که کاربرد کودهای ریزمغذی سولفات‏دار (مخصوصاً سولفات پتاسیم)، باعث بهبود ویژگی‌های روغن و بیودیزل تولیدی از دانه گلرنگ می‏شود.
متن کامل [PDF 198 kb]   (5349 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق