دوره 2، شماره 4 - ( تابستان 1391 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 103-93 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Lamei Harvani J. Technical and Economical Evaluation of Mixed Cropping Grass Pea with Barley and Triticale under Dryland Conditions in Zanjan Province. Journal of Crop Production and Processing 2012; 2 (4) :93-103
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1545-fa.html
لامعی هروانی جواد. ارزیابی فنی و اقتصادی کشت مخلوط خلر با جو و تریتیکاله در شرایط دیم استان زنجان. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1391; 2 (4) :93-103

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1545-fa.html


‌مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان ، jlh_1336@yahoo.com
چکیده:   (7576 مشاهده)
به منظور ارزیابی فنی و اقتصادی کشت مخلوط خلر با جو و تریتیکاله، آزمایشی به مدت دو سال (87-1385) در ایستگاه تحقیقاتی دیم خدابنده انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 9 تیمار در چهار تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل کشت خالص ارقام جو، تریتیکاله و خلر و کشت مخلوط این گیاهان با نسبت‌های 1 : 3، 1 : 1 و 3 : 1 بودند. نتایج تجزیه مرکب داده ها نشان داد که اثر تیمار کشت بر میانگین عملکرد ماده خشک و نسبت برابری زمین در سطح احتمال 1% معنی‌دار است. کمترین مقدار عملکرد ماده خشک (59/0 تن در هکتار) از تیمار کشت خالص خلر حاصل شد. مقادیر عملکرد ماده خشک در کشت مخلوط خلر با جو، 2/38 تا 5/68 درصد بیشتر از کشت مخلوط خلر با تریتیکاله در نسبت‌های مشابه بود. نسبت برابری زمین در کلیه تیمارهای کشت مخلوط بیشتر از یک به دست آمد. با افزایش سهم جو و تریتیکاله در نسبت های مختلف کشت مخلوط، مقادیر عملکرد ماده خشک و نسبت برابری زمین افزایش یافت. مقادیر مثبت و زیاد شاخص‌های ضریب نسبی تراکم (26/6 - 65/1= Kcereal) و کاهش واقعی عملکرد (46/1- 175/0 = AYLcereal) گیاهان جو و تریتیکاله، غالب بودن این گیاهان را در رقابت بین گونه ای با خلر نشان داد. در بین تیمارهای مورد بررسی، نسبت کشت مخلوط 75% جو+ 25% خلر با میانگین تولید 31/2 تن در هکتار ماده خشک، نسبت برابری زمین 538/1 و مزیت ریالی 24/107، مناسب ترین نسبت کشت برای شرایط دیم زنجان انتخاب شد.
متن کامل [PDF 167 kb]   (3384 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق