به منظور بررسی اثر افزودن مکملهای غذایی به بستر کاشت بر میزان عملکرد قارچ خوراکی صدفی فلوریدا، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار در سال 1389 انجام گرفت. در این مطالعه، به بستر کاشت کلش گندم، سه نوع مکمل غذایی شامل پودر یونجه، کنجاله سویا و ورمیکمپوست هر کدام در سه سطح (5/2، 5 و 5/7 درصد وزن تر بستر کاشت) افزوده شد و با بستر کاشت شاهد مورد ارزیابی قرار گرفت. ویژگیهای عملکرد اولیه و کل، کارآیی بیولوژیک، میزان پروتئین و مقدار عناصر معدنی فسفر و پتاسیم تعیین شد. نتایج نشان داد که اثر مکملهای غذایی بر صفات مورد آزمایش در سطح 1% معنیدار بود. عملکرد اولیه و کل، کارآیی بیولوژیک و میزان پروتئین بهترتیب در بستر کشت حاوی مکمل غذایی ورمیکمپوست 5/7% (19/831 گرم در کیلوگرم وزن تر بستر کاشت)، کنجاله سویا 5/2% (40/1231 گرم در کیلوگرم وزن تر بستر کاشت، کنجاله سویا 5/2% (1/117%) و کنجاله سویا 5/7% (14/23 درصد براساس ماده خشک) نسبت به سایر مکملها بیشتر بود. درحالیکه میزان فسفر و پتاسیم بهترتیب در بسترهای کشت غنی شده با ورمیکمپوست 5% (86/5 میلیگرم بر گرم ماده خشک) و ورمیکمپوست 5/7% (05/24 میلیگرم بر گرم ماده خشک) بیشترین بوده است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |