دوره 2، شماره 5 - ( پاییز 1391 )                   جلد 2 شماره 5 صفحات 189-200 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khoshbakht D, Ramin A A, Baghbanha M R. Possible Reduction of the ٍٍEffect of Salinity on Bean (Phaseolus vulgaris) with Application of Salicylic Acid. JCPP. 2012; 2 (5) :189-200
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1680-fa.html
خوشبخت داوود، رامین علی‌اکبر، باغبانها محمدرضا. امکان کاهش اثر تنش شوری در گیاه لوبیا با استفاده از سالیسیلیک اسید. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1391; 2 (5) :189-200

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1680-fa.html


دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان ، davod.khoshbakht@gmail.com
چکیده:   (16710 مشاهده)
تنش شوری از جمله مهم‌ترین تنش‌های محیطی می‌باشد که رشد و عملکرد گیاهان را کاهش می‌دهد. نشان داده شده که سالیسیلیک اسید به عنوان یک پیام‌آور درون‌زاد مسئول القای تحمل به تنش در گیاهان می‌باشد. در این پژوهش، اثر سالیسیلیک اسید و کلرید سدیم بر رشد گیاه لوبیا سبز مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور، گیاهان مورد آزمایش، در مرحله دو برگی، با سه غلظت صفر، 5/0 و 1 میلی‌مولار سالیسیلیک اسید محلول‌پاشی گردیدند. سپس گیاهان به مدت 14 روز تحت تیمار شوری در دو غلظت صفر و 100 میلی‌مول نمک کلریدسدیم قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تنش شوری باعث کاهش معنی‌دار پارامترهای وزن تر و خشک ریشه و اندام هوایی، کلروفیل نسبی، درصد نسبی آب برگ، شاخص تنش و افزایش معنی‌دار پرولین و قندهای محلول نسبت به تیمار شاهد گردید. گیاهان تیمار شده با هر دو غلظت سالیسیلیک اسید، وزن تر و خشک بیشتری را در مقایسه با تیمار بدون سالیسیلیک اسید نشان دادند. هم‌چنین کاربرد سالیسیلیک اسید در هر دو غلظت مورد استفاده باعث بهبود شاخص‌های درصد نسبی آب، میزان کلروفیل نسبی و کلروفیل فلورسانس (Fv/Fm) برگ در شرایط تنش شوری در مقایسه با گیاهان شاهد گردید. به‌طور خلاصه، محلول‌پاشی گیاه لوبیا با سالیسیلیک اسید در شرایط تنش شوری می‌تواند باعث بهبود رشد آن شده و در نتیجه مقاومت به تنش شوری لوبیا را افزایش دهد.
واژه‌های کلیدی: تنش محیطی، پرولین، کلروفیل نسبی
متن کامل [PDF 650 kb]   (2734 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb