دوره 2، شماره 6 - ( زمستان 1391 )                   جلد 2 شماره 6 صفحات 85-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fallahi H A, Mahmadyarov U, Sabouri H, Ezat-Ahmadi4 M. Evaluation of the Effect of Crop Rotations on Yield and Yield Components of Bread Wheat (Triticum aestivum L. cv. Darya). Journal of Crop Production and Processing 2013; 2 (6) :73-85
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1736-fa.html
فلاحی حسین‌علی، محمد یاروف عثمان، صبوری حسین، عزت احمدی مسعود. بررسی اثر تناوب های زراعی بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم نان رقم دریا. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1391; 2 (6) :73-85

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1736-fa.html


مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، ایستگاه تحقیقات کشاورزی گنبد کاووس ، hafallahi@gmail.com
چکیده:   (11196 مشاهده)
عملکرد دانه در گندم به‌طور مستقیم و غیرمستقیم تحت تأثیر صفات مختلف قرار می‌گیرد. یکی از اهداف مهم برنامه‌های اصلاحی گندم، افزایش عملکرد دانه می‌باشد. در راستای تعیین نقش تناوب زراعی در افزایش عملکرد دانه و به منظور بررسی تفاوت بین تناوب‌های مختلف زراعی از لحاظ عملکرد دانه، مقایسه تأثیر تناوب‌های مختلف زراعی بر عوامل تأثیرگذار بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم نان رقم دریا، آزمایشی با شش تیمار مختلف تناوب زراعی شامل گندم-نخود-گندم، گندم-پنبه-گندم، گندم-هندوانه-گندم، گندم-گندم-گندم، گندم-کلزا-گندم و گندم-آفتابگردان-گندم در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در شش تکرار از سال 1383 تا 1387 در مزرعه تحقیقاتی ایستگاه تحقیقات کشاورزی گنبد کاووس انجام شد. نتایج نشان داد که تعداد سنبله در مترمربع، تعداد دانه در سنبله و وزن دانه گندم نقش مهمی در کلیه تناوب‌های زراعی داشتند. هم‌چنین، انتخاب صفات مختلف بستگی به شرایط آزمایش می‌تواند تغییر یابد. به‌طوری‌که در تناوب‌های گندم-گندم-گندم، گندم-هندوانه-گندم و گندم-آفتابگردان-گندم، به‌ترتیب وزن دانه، دوره پرشدن دانه و دوره رشد رویشی گیاه برای انجام انتخاب غیرمستقیم برای افزایش عملکرد دانه گندم بسیار مفید هستند. در حالی‌که در تناوب گندم-کلزا-گندم و گندم-نخود-گندم تعداد دانه در سنبله، تعداد سنبله در مترمربع، دوره پر شدن دانه و دوره رشد رویشی گیاه اهمیت بیشتری داشتند
متن کامل [PDF 235 kb]   (1760 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق