دوره 3، شماره 7 - ( بهار 1392 )                   جلد 3 شماره 7 صفحات 157-171 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nejatian M A. Comparison of Cold-Resistance in Some Iranian and European Grape Cultivars. JCPP. 2013; 3 (7) :157-171
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1812-fa.html
نجاتیان محمدعلی. مقایسه تحمل به سرما در برخی ارقام انگور ایران و اروپا . مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1392; 3 (7) :157-171

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1812-fa.html


مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین ، nejatianali@yahoo.com
چکیده:   (3969 مشاهده)
یکی از اصلی‌ترین مشکلات تاکستان‌های ایران، حساسیت ارقام انگور در برابر سرمازدگی زمستانه می‌باشد. لذا با توجه به تنوع ژنتیکی زیاد ارقام انگور در موستان‌های سراسر ایران و با وقوع سرمای شدید در زمستان سال 1386، از این موقعیت به عنوان یک تیمار طبیعی سرمادهی در جهت ارزیابی تحمل به سرما و میزان خسارت وارده بر 21 رقم انگور ایرانی و 8 رقم انگور اروپایی در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه بلوک‌های کامل تصادفی در چهار تکرار و هر واحد آزمایش سه بوته استفاده شد. در هر بوته، چهار شاخه یکساله انتخاب شد و تعداد جوانه‌های سالم و آسیب دیده شمارش گردید. سپس تجزیه آماری و کلاستر انجام گرفت. آمار توصیفی (ضریب تغییرات فنوتیپی صفات) داده‌های حاصل از ارزیابی ارقام محاسبه گردید. با استفاده از ضریب هم‌بستگی (r پیرسون)، رابطه دوطرفه بین صفات اندازه‌گیری شد و صفاتی که انتخاب آنها می‌تواند باعث افزایش راندمان شود مشخص گردید. نتایج حاکی از قرار گرفتن ارقام در چهار گروه حساس، نیمه متحمل، متحمل و کاملاً متحمل می‌باشد. ارقام بی‌دانه قرمز، عسگری، فخری، سیاه قزوین، خلیلی و ریش‌بابا به ترتیب بیشترین تحمل را نشان دادند. بیشتر ارقام اروپایی شامل روبی سیدلس، سوپریور، فیستا، بلک سیدلس، پرلیت، فلیم سیدلس، تامسون سیدلس و ترکمنستان 4 در گروه‌های نیمه متحمل تا حساس قرار گرفتند. آستانه تحمل در برابر سرمای زمستانه در ارقام نرمال 1± 15- و در ارقام برتر متحمل 1± 20- درجه سلسیوس بود. در بین صفات مورد مطالعه، هم‌بستگی فنوتیپی معنی‌دار وجود داشت.
متن کامل [PDF 319 kb]   (572 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف