Ghamari H, Ahmadvand G, Aboutalebian M A. Determination of Critical Period of Weed Control in Dry Bean under Climatic Conditions of Hamadan. Journal of Crop Production and Processing 2013; 3 (8) :53-60
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1823-fa.html
قمری حسین، احمدوند گودرز، ابوطالبیان محمدعلی. تعیین دوره بحرانی کنترل علفهای هرز لوبیا در شرایط اقلیمی همدان. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1392; 3 (8) :53-60
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1823-fa.html
گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان ، ghamari130@gmail.com
چکیده: (7625 مشاهده)
به منظور ارزیابی تعیین دوره بحرانی کنترل علفهای هرز لوبیا، آزمایشی بهصورت طرح بلوکهای کامل تصادفی با 12 تیمار و 3 تکرار در سال 1390 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایشی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول شامل تداخل علفهای هرز با لوبیا تا 10، 20، 30، 40 و 50 روز پس از سبز شدن و گروه دوم تیمارها نیز کنترل علفهای هرز تا مراحل مذکور بود. دو تیمار تداخل و کنترل علفهای هرز تا پایان فصل رشد نیز بهعنوان شاهد در نظر گرفته شدند. رقم مورد استفاده، رقم ناز بود که از ارقام رونده محسوب میشود. بذرها در خرداد ماه سال 1390 بهصورت دستی کشت گردیدند. نتایج نشان داد که در بین گونههای علفهای هرز، بیشترین شاخص اهمیت مقدار علف هرز (IVW) مربوط به علفهای هرز سلمهتره و تاجخروس ایستاده بهترتیب به میزان 66/36 و 11/30 درصد بود. با افزایش طول دوره تداخل، وزن خشک علفهای هرز روندی افزایشی داشت. در حالیکه تراکم آنها ابتدا افزایش و پس از رسیدن به نقطه بیشینه، کاهش یافت. با احتساب 5 و 10 درصد کاهش عملکرد قابل قبول برای لوبیا، دوره بحرانی کنترل علفهای هرز این گیاه بهترتیب 20 تا 68 روز پس از سبز شدن (معادل مرحله V2 تا R1) و 23 تا 55 روز پس از سبز شدن (معادل مرحله V2 تا V6) تعیین شد. در نتیجه، کنترل علفهای هرز لوبیا میبایست در این بازه-های زمانی صورت گیرد.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
عمومى