Aghaeipour N, Zavareh M, Khaledian M R. Effect of Pretreatment with Indole-3-Butyric Acid on Germination Characteristics of Pinto Bean Seed under Salt Stress. Journal of Crop Production and Processing 2013; 3 (8) :83-92
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1826-fa.html
آقاییپور نیلوفر، زواره محسن، خالدیان محمد رضا. تأثیر پیشتیمار با ایندول بوتیریک اسید بر ویژگیهای جوانه زنی بذر لوبیا چیتی در تنش شوری. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1392; 3 (8) :83-92
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1826-fa.html
گروه زراعت، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان ، mzavareh@guilan.ac.ir
چکیده: (13711 مشاهده)
به منظور بررسی اثر پیشتیمار بذر با ایندول بوتیریک اسید بر ویژگیهای جوانهزنی لوبیا در تنش شوری، آزمایشی در سال زراعی
91-1390 در آزمایشگاه دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. در این آزمایش، سه سطح پیشتیمار (صفر، 10 و 20 میلیگرم در لیتر ایندول بوتیریک اسید) و پنج سطح شوری ناشی از NaCl (صفر، 1، 2، 3 و 4 دسیزیمنس بر متر) در نظر گرفته شد. نتایج تجزیه واریانس دادهها نشان از اثر معنیدار ایندول بوتیریک اسید بر طول ساقهچه، وزن خشک ریشهچه و ضریب آلومتری داشت. شوریهای مختلف هم اثرهای متفاوت و معنیداری بر طول ریشهچه و ساقهچه، وزن خشک ساقهچه، شاخص بنیه بذر و ضریب آلومتری داشتند. با این حال، برهمکنش تنش شوری و ایندول بوتیریک اسید تنها در مورد ضریب آلومتری معنیدار بود. در این آزمایش، سرعت و درصد جوانهزنی تحت تأثیر هیچ یک از تیمارها قرار نگرفت. مقایسه میانگینها نشان داد که افزایش غلظت ایندول بوتیریک اسید باعث افزایش طول ساقهچه (از 9/1 به 1/2 سانتیمتر)، وزن خشک ریشهچه (از 03/0 به 05/0 گرم) و ضریب آلومتری (از 71/0 به 06/1) شده و افزایش شوری بستر باعث کاهش جوانهزنی طول ریشه چه (از 6/2 به 2 سانتیمتر)، شاخص بنیه بذر (از 8/202 به 7/147) و ضریب آلومتری (از 1/1 به 78/0) شد. افزایش شوری در ابتدا سبب افزایش طول ساقهچه و سپس کاهش آن شد. بنابراین، به نظر میرسد استفاده از ایندول بوتیریک اسید در پیشتیمار کردن بذرها بتواند از راه افزایش طول ریشهچه استقرار بهتری را برای گیاهچهها در شرایط شور ایجاد کند.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
عمومى