دوره 3، شماره 10 - ( زمستان 1392 )                   جلد 3 شماره 10 صفحات 180-165 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Balouchi H. Effects of Seed Priming on Germination and Seedling Growth of Cucurbit (Cucurbita pepo) Medical Plants under Salinity Stress. Journal of Crop Production and Processing 2014; 3 (10) :165-180
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2013-fa.html
بلوچی حمیدرضا. بررسی تأثیر پیش‌تیمار بذر بر جوانه‌زنی و رشد گیاهچه در کدوی تخمه‌کاغذی (Cucurbita pepo) تحت تنش شوری. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1392; 3 (10) :165-180

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2013-fa.html


دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج ، balouchi@mail.yu.ac.ir
چکیده:   (5966 مشاهده)
به منظور بهبود جوانه‌زنی بذر کدوی تخمه کاغذی در شرایط تنش شوری آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سال 1390 در دانشگاه یاسوج اجرا شد. تیمارهای هیدروپرایمینگ با آب مقطر و اسموپرایمینگ با پلی‌اتیلن گلیکول (پتانسیل‌‌های اسمزی 5- و 10- بار)، محلول 1% و 3% از نمک‌های نیترات و فسفات پتاسیم و شاهد بدون پرایم به عنوان فاکتور اول و سطوح صفر، 50، 100، 150 و 200 میلی مولار محلول نمک طعام به عنوان فاکتور دوم در نظر گرفته شد. تجزیه واریانس داده‌ها نشان داد که اثر متقابل پرایمینگ و شوری بر کلیه صفات جوانه‌زنی بذر، رشد و برخی صفات فیزیولوژیک گیاهچه اثر بسیار معنی‌داری داشتند. نتایج نشان داد که کدوی تخمه کاغذی در مرحله جوانه‌زنی به شوری زیاد حساس نبود. پیش‌تیمار بذور کدو در شرایط شوری شدید با پلی‌اتیلن گلیکول 5- بار منجر به بهبود افت وزن خشک ساقه‌چه گردید. اسموپرایمینگ با پلی‌اتیلن گلیکول 5- بار و هیدروپرایمینگ بذر میزان کلروفیل کل گیاهچه را در غلظت 150 میلی‌مولار نمک نسبت به شاهد افزایش معنی‌داری دادند. برای جوانه‌زنی و رشد و نمو بهتر گیاه کدوی تخمه‌کاغذی اسموپرایمینگ با نیترات پتاسیم 1 درصد و پلی‌اتیلن گلیکول 5- بار و سپس هیدروپرایمینگ را می‌توان در بین سایر پرایم‌های مورد مطالعه توصیه کرد.
متن کامل [PDF 320 kb]   (1550 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق