دوره 3، شماره 10 - ( زمستان 1392 )                   جلد 3 شماره 10 صفحات 243-233 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aminzadeh R, Amini , F, Ramin A A, Mobli M. Effect of Different Packaging Films on Storability of Mushroom (Agaricus bisporus). Journal of Crop Production and Processing 2014; 3 (10) :233-243
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2018-fa.html
امین‌زاده ریحانه، امینی فریبا، رامین علی‌اکبر، مبلی مصطفی. تأثیر انواع فیلم‌های بسته‌بندی بر عمر انبار مانی قارچ خوراکی تکمه‌ای. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1392; 3 (10) :233-243

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2018-fa.html


دانشکده علوم، دانشگاه اراک ، f-amini@araku.ac.ir
چکیده:   (7089 مشاهده)
قارچ تکمه‌ای سرشار از مواد غذایی است ولی در مقایسه با میوه‌ها و سبزی‌ها سرعت تنفس بالاتری دارد و بدلیل فقدان پوشش طبیعی، زوال آن به‌سرعت اتفاق می‌افتد. به نظر می‌رسد استفاده از پوشش نازک مناسب برای افزایش عمر انبارمانی قارچ یک روش مناسب و مقرون به صرفه می باشد لذا پژوهش حاضر جهت یافتن بهترین پوشش نازک برای افزایش عمر انبارمانی قارچ خوراکی انجام گرفت. در این پژوهش، پوشش‌های مورد استفاده شامل: شاهد (بسته بندی در سلفون)، پوشش پلی‌اتیلن با دو ضخامت 40 و 65 میکرومتر، پوشش بی‌اکسیلاری‌ارینتت‌پلی‌پروپیلن با سه ضخامت 25، 35 و 40 میکرومتر، پوشش کست‌پلی‌پروپیلن با دو ضخامت 25 و 50 میکرومتر، پوشش پلی‌استر با دو ضخامت 12 و 24 میکرومتر و پوشش پلی‌وینیل‌کلراید با ضخامت 30 میکرومتر بود. نمونه‌ها پس از 0، 10، 15، 20 و 25 روز نگه‌داری در انبار سرد در دمای یک درجه سانتی‌گراد و رطوبت 90%، در سه تکرار ارزیابی شد. نتایج نشان داد بین نوع پوشش پلاستیکی اختلاف معنی داری از نظر شاخص‌های مورد بررسی در سطح احتمال 1% وجود داشت. بالاترین میزان سفتی، مواد جامد محلول، اسیدیته ‌قابل تیتراسیون و کمترین کاهش وزن و پوسیدگی در همه ضخامت‌ها در قارچ‌های بسته‌بندی شده با فیلم‌های پوششی، بی‌اکسیلاری‌ارینتت‌پلی‌پروپیلن و کست‌پلی‌پروپیلن بود در حالی که در قارچ‌های بسته‌بندی شده با پوشش‌های نازک شاهد، پلی‌وینیل‌کلراید، پلی‌اتیلن و پلی‌استر کیفیت قارچ‌ها پایین تر و پوسیدگی آنها بالاتر بود هم‌چنین اثر زمان بر تمامی صفات اندازه-گیری شده معنی‌دار بود و به مرور زمان کیفیت قارچ‌ها کاهش یافت.
متن کامل [PDF 286 kb]   (2239 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق