دوره 4، شماره 11 - ( بهار 1393 )                   جلد 4 شماره 11 صفحات 107-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azh H, Asghari M R, Aien A. Effects of Gibberellic Acid and Putrescine Treatments on Marketable and Some Quality Attributes Certains of Citrus Fruit (Citrus sinensis Cv. Hamlen). Journal of Crop Production and Processing 2014; 4 (11) :99-107
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2050-fa.html
آژ حنیفه، اصغری محمدرضا، آئین احمد. تأثیر اسید جیبرلیک و پوتریسین بر بازارپسندی و برخی صفات کیفی پرتقال هاملین. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1393; 4 (11) :99-107

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2050-fa.html


دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه ، hanifehazh@yahoo.com
چکیده:   (6059 مشاهده)
حفظ کیفیت میوه مرکبات پس از برداشت سبب افزایش بازارپسندی می‌شود. هدف از این پژوهش تأثیر غلظت‌های مختلف اسید جیبرلیک و پوتریسین بر عمر پس از برداشت میوه پرتقال هاملین می‌باشد که در قالب آزمایش فاکتوریل(54=6*3*3) بر پایه بلوک‌های کامل تصادفی با 6 تکرار انجام گردید. تیمار اسید جیبرلیک در سه سطح(0، 50 و 100 میلی‌گرم در لیتر) و پوتریسین در سه سطح (0، 1 و 2 میلی‌مولار) روی شاخه‌های درختان پرتقال 2 هفته قبل از برداشت صورت گرفت. صفاتی چون سفتی بافت، بازار پسندی، ویتامین ث، اسیدیته کل، مواد جامد محلول و نسبت مواد جامد محلول به اسیدیته کل میوه ارزیابی شدند. نتایج این پژوهش نشان داد که محلول‌پاشی پوتریسین با غلظت یک میلی‌مولار به‌طور معنی‌داری از نرم شدن میوه‌ها جلوگیری می‌کند و باعث حفظ سفتی بافت میوه می‌شود. هم‌چنین کاربرد یک میلی‌مولار پوترسین باعث حفظ ظاهر و بازارپسندی مطلوب میوه‌ها شد و به‌طور معنی‌داری برتر از سایر تیمارهای مورد بررسی بود. اسید جیبرلیک به‌طور معنی‌داری باعث حفظ میزان حداکثراسیدیته کل و حداقل مواد جامد محلول شد. اثر متقابل اسید جیبرلیک و پوتریسین نیز در حفظ میزان ویتامین ث معنی‌دار بود. بنابراین می‌توان با کاربرد پوترسین یک میلی‌مولار و اسید جیبرلیک 100 میلی‌گرم در لیتر باعث حفظ بهتر بازارپسندی و وضعیت ظاهری و کیفی میوه پرتقال رقم هاملین شد.
متن کامل [PDF 127 kb]   (2408 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق