دوره 4، شماره 11 - ( بهار 1393 )                   جلد 4 شماره 11 صفحات 131-123 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salimi F, Shekari F, Azimi M R, Zangani E. Effect of Methyl Jasmonate Application on Improving Salt Resistance of German Chamomile (Matricaria chamomilia L.) through Change on some Morphological Characters . Journal of Crop Production and Processing 2014; 4 (11) :123-131
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2053-fa.html
سلیمی فاطمه، شکاری فرید، عظیمی محمدرضا، زنگانی اسماعیل. بررسی تأثیر کاربرد متیل جاسمونات در بهبود مقاومت به شوری از طریق تغییر برخی خصوصیات مورفولوژیک در بابونه آلمانی. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1393; 4 (11) :123-131

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2053-fa.html


دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان ، shekari@znu.ac.ir
چکیده:   (23127 مشاهده)
به منظور ارزیابی تأثیر متیل‌جاسمونات و تنش شوری بر برخی خصوصیات مورفولوژیک و عملکرد گل بابونه آلمانی، آزمایشی فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با استفاده از فاکتورهای محلول پاشی با متیل جاسمونات (0، 75، 150، 225 و 300 میکرومولار) و شوری )1/2، 6، 10 و 14 دسی زیمنس بر متر) در یک طرح گلخانه‌ای انجام گردید. عمل محلول پاشی روی گیاهان بابونه در سه مرحله 1) سه الی چهار برگی 2) در مرحله ساقه‌روی 3)در مرحله ظهور گل ‌آذین انجام شد. اسپری متیل جاسمونات و اعمال شوری تأثیر معنی‌داری روی تمام صفات اندازه‌گیری شده داشت. کاربرد متیل جاسمونات در غلظت 75 میکرومولار و شوری در سطح 6 دسی زیمنس/متر، بیشترین سطح برگ، نسبت طولی ریشه/ساقه، وزن خشک گل، ارتفاع بوته، زی‌توده، قطرساقه و شاخه فرعی را به وجود آورد. کمترین طول ریشه در غلظت 75 میکرومولار متیل جاسمونات و شوری در سطح 14 دسی زیمنس/متر دیده شد. با توجه به نتایج، شوری ملایم (6 دسی زیمنس/متر) و سطوح پایین متیل‌جاسمونات در گیاه بابونه آلمانی اثرات مثبتی روی صفات مورفولوژیکی و عملکرد گل داشتند.
متن کامل [PDF 164 kb]   (1441 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق