AminDeldar Z, Ehteshami S M R, Shahdi Kumleh A, Khavazi K. Effect of Pseudomonas Sp. Bacteria on Soil Chemical and Biological Properties, Yield and Its Components of Two Rice Cultivars. Journal of Crop Production and Processing 2014; 4 (11) :149-160
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2055-fa.html
امیندلدار زهرا، احتشامی سید محمدرضا، شهدیکومله عباس، خاوازی کاظم. اثر باکتریهای جنس سودوموناس بر خواص شیمیایی- زیستی خاک، عملکرد و اجزای عملکرد دو رقم برنج. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1393; 4 (11) :149-160
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2055-fa.html
دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان ، smrehteshami@yahoo.com
چکیده: (6338 مشاهده)
بهمنظور مطالعه اثر باکتریهای محرک رشد (PGPB) بر خواص شیمیایی- زیستی خاک، عملکرد و اجزای عملکرد دو رقم برنج خزر و هاشمی، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در 4 تکرار در سال زراعی 1388 در مؤسسه تحقیقات برنج کشور به اجرا درآمد. در این تحقیق، عامل رقم در 2 سطح (هاشمی و خزر) و تلقیح بذر با باکتری در 8 سطح (P. fluorescens strain 93 , P. fluorescens strain 103, P.fluorescens strain 136, P.fluorescens strain 168, P. fluorescens strain 169, P. fluorescens strain 177 P.fluorescens strain 4, به همراه یک تیمار شاهد (بدون باکتری)) در نظر گرفته شدند. صفات مورد مطالعه عبارت بودند از: نیتروژن خاک، فسفر خاک، پتاسیم خاک، اسیدیته خاک، هدایت الکتریکی خاک، تعداد ریزجانداران موجود در خاک، تعداد دانه در بوته، تعداد دانه در خوشه، وزن هزاردانه، عملکرد زیستی و عملکرد دانه. در این آزمایش، اثر رقم و اثر باکتری بر اکثر صفات مورد مطالعه معنیدار بود. نتایج آزمایش، نشاندهنده تأثیر باکتریها بر ارقام بود. در اکثر ویژگیهای مورد مطالعه، رقم خزر نسبت به رقم هاشمی واکنش بهتری نشان داد. بهطورکلی نتایج این آزمایش مشخص نمود که تلقیح بذر با باکتریها باعث بهبود جذب عناصر غذایی، عملکرد و اجزای عملکرد برنج شد. در بین سطوح مختلف باکتری نیز، تیمار تلقیح بذر با سویههای 168، 177 و 93 نسبت به بقیه سویهها اثر فاحشتری بر صفات مورد ارزیابی داشت.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى