دوره 4، شماره 11 - ( بهار 1393 )                   جلد 4 شماره 11 صفحات 207-216 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dashagha Z, Mazaheri Tirani2 M, GHasemi KHorasghani M. Effect of Salicylic acid on some Growth and Biochemical Parameters of Wheat and Maize Plants under Salt Stress in Vitro. JCPP. 2014; 4 (11) :207-216
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2060-fa.html
داش آقا زهرا، مظاهری تیرانی مریم، قاسمی خوراسگانی محدثه. اثر سالیسیلیک اسید بر برخی پارامترهای رشد و بیوشیمیایی گیاه گندم و ذرت تحت تنش شوری در شرایط آزمایشگاهی. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1393; 4 (11) :207-216

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2060-fa.html


دانشگاه پیام ‌نور، اصفهان ، zdashagha@yahoo.com
چکیده:   (2329 مشاهده)
در این پژوهش تفاوت مقاومت دو گیاه گندم (c3) و ذرت (c4) در برابر تنش شوری بررسی شد. تحقیقات انجام شده روی تنش‌های محیطی نشان می‌دهد که تنش‌ها به‌عنوان عوامل محدودکننده تولیدات گیاهی به شمار می‌روند و برخی از ترکیبات فنلی نظیر سالیسیلیک اسید در بهبود یا تخفیف اثرات سوء تنش‌ها به‌کار می‌روند. در این تحقیق گیاهان درون گلدان‌های پلاستیکی کاشته شدند و پس از دو هفته به گیاهان تیمار سالیسیلیک اسید با غلظت 1 میلی‌ملار در رو روز متوالی روی برگ‌ها اسپری شد و هفت روز بعد تنش شوری در سه سطح 0و10و15 دسی زیمنس بر متر به گیاهان داده شد. سپس اثر تیمار روی تنش شوری در هر دو گیاه، برای برخی خصوصیات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی بررسی شد. در آزمایش‌های بیوشیمیایی، پراکسیداسیون لیپیدها تحت تنش شوری و تیمار سالیسیلیک اسید در گندم افزایش داشته که نشان‌دهنده تأثیر تنش شوری بر گیاه و فعال شدن مکانیسم‌های دفاعی بوده اما این عوامل در ذرت کاهش داشته است. علاوه بر این افزایش میزان کلروفیل کل و فلاونوئیدها در گندم و کلروفیل bدر گندم و ذرت نشان‌دهنده نقش این رنگریزه‌ها در فرونشاندن رادیکال پراکسید هیدروژن و سایر گونه‌های اکسیژن فعال است که این افزایش در گیاه ذرت چشمگیر نبوده است. بنابراین استفاده از سالیسیلیک اسید برای رفع آسیب اکسایشی در گیاه گندم توصیه می‌شود.
متن کامل [PDF 248 kb]   (1077 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف