دوره 4، شماره 11 - ( بهار 1393 )                   جلد 4 شماره 11 صفحات 252-241 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karamnejad F, Hajiloo J, Tabatabaei S J, Naghshiband Hassani R. Effect of Cacl2 Solution at Different Temperatures on Qualitative and Quantitative Characteristics and Shelf Life of Peach Fruit, Cv. Anjiri Maliki. Journal of Crop Production and Processing 2014; 4 (11) :241-252
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2063-fa.html
کرم‌نژاد فاطمه، حاجی‌لو جعفر، طباطبایی سید جلال، نقشی بند حسنی رحیم. اثر دماهای مختلف محلول کلریدکلسیم بر ویژگی‌های کیفی و ماندگاری میوه هلوی رقم انجیری مالکی. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1393; 4 (11) :241-252

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2063-fa.html


دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز ، fkaramnezhad@yahoo.com
چکیده:   (5906 مشاهده)
به منظور ارزیابی اثر دما‌های مختلف غوطه‌وری با کلرید کلسیم بر کیفیت و انبارمانی میوه هلو رقم انجیری مالکی آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار شامل 5 تیمار دمایی (4، 8، 16،32، 64 درجه سانتی‌گراد) و 2 سطح کلرید کلسیم شامل صفر میلی‌مولار به‌عنوان شاهد و 60 میلی‌مولار و به‌مدت 5 دقیقه انجام شد. نمونه‌های موجود در هر تیمار در سردخانه با دمای3-2 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 90-85 % برای مدت 28 روز قرار گرفتند. شاخص‌های میوه‌ها هر هفته یکبار اندازه‌گیری شدند. صفاتی مانند اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول، اسید آسکوربیک، درصد کاهش وزن، سفتی بافت میوه و غلظت کلسیم میوه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد در کل دوره انبارمانی (چهار مرحله اندازه‌گیری) تیمار کلرید کلسیم در دمای 64 درجه سانتی‌گراد بهترین تیمار از لحاظ حفظ سفتی بافت، حفظ مواد جامد محلول، ممانعت از تجزیه اسیدآسکوربیک، حفظ اسیدیته قابل تیتراسیون، تعدیل درصد کاهش وزن و افزایش مقدار کلسیم میوه‌ها بود. هم‌چنین استفاده از تیمار دمایی32 و 64 درجه سانتی‌گراد به تنهایی و بدون حضور کلرید کلسیم اثر معنی‌داری روی حفظ سفتی بافت، اسیدیته قابل تیتراسیون و اسید آسکوربیک داشته و باعث تعدیل کاهش وزن گردید، کاربرد تیمارهای کلرید کلسیم در دماهای 32 و 4 درجه سانتی‌گراد نیز بر حفظ صفات کیفی مؤثر بود.
واژه‌های کلیدی: میوه هلو، انبارمانی، دما، کلریدکلسیم
متن کامل [PDF 413 kb]   (1358 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق