Modares B, Ramin A A, Ghobadi C. Effect of 1-MCP on Storage and Shelflife of Strawberry Fruits (Fragaria xananassa Cv. Camarossa). Journal of Crop Production and Processing 2014; 4 (11) :253-268
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2064-fa.html
مدرس بهفر، رامین علی اکبر، قبادی سیروس. اثر1- متیل سیکلوپروپن(1-MCP) برعمر انبارمانی و قفسهای میوه توتفرنگی رقم "کاماروسا". نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1393; 4 (11) :253-268
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2064-fa.html
دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان ، behfar_modares@of.iut.ac.ir
چکیده: (7513 مشاهده)
- متیل سیکلوپروپن(1-MCP)(1-Methylecyclopropene) بهعنوان یک ماده جدید ممانعتکننده از اثر اتیلن، در غلظتهای خیلی کم مصرف شده و اثر منفی بر سلامت انسان و محیط زیست ندارد. لذا تأثیر غلظتهای صفر(شاهد)، 25/0، 5/0، 75/0 و 1 میکرولیتر بر لیتر
1-امسیپی بر عمر انبارمانی(Cº1) و عمر قفسهای(Cº20) میوه توتفرنگی رقم "کاماروسا" در شرایط رطوبتی 90% بهترتیب بهمدت 27 روز 3 روز مورد مطالعه قرار گرفت. بررسی عمر انبارمانی بهصورت طرح کرتهای خردشده در زمان در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی و بررسی عمر قفسهای در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی هر دو با 3 تکرار انجام شد. نتایج پژوهش عمر انبارمانی نشان داد که بازارپسندی، سفتی میوه، اسیدهای آلی، ویتامینث و شاخص طعم میوه در تیمار با 1- امسیپی به نحو مطلوبی حفظ شدند. پوسیدگی ظاهری کاهش معنیداری نشان داد و تغییرات آنتوسیانین، TSS و pH عصاره نیز بهطور معنیداری کم شد. این نتایج بیانگر اثر مثبت 1- امسیپی بر کاهش سرعت تغییر خصوصیات فیزیکوشیمیایی بافت میوه توتفرنگی است. بیشترین شاخصهای رنگ میوه شامل روشنایی رنگ(L)، نواحی رنگ(b* و a*)، خلوص رنگ(C) و زاویه فام رنگ(Hº) نیز در تیمار 1 میکرولیتر بر لیتر 1-امسیپی مشاهده شد که تأییدکننده تأثیر مطلوب تیمار بر نگهداری میوه در انبار سرد است. همچنین نتایج اثر تیمار 1-امسیپی بر عمر قفسهای میوه در دمای Cº20 نشاندهنده تأثیر مثبت نسبی تیمار 1-امسیپی بر عمر قفسهای میوه توتفرنگی است و به نظر میرسد که تیمار 1-امسیپی قادر است کیفیت میوهها را بهمدت طولانیتری در دمای معمولی نگهداری میوه حفظ کند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى