Ramazani A, Jalali A H. Effects of Transplant Age and Seeds Rates Used in Transplanting Trays on Yield and Yield Components of Rice in Isfahan. Journal of Crop Production and Processing 2014; 4 (12) :1-11
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2137-fa.html
رمضانی احمد، جلالی امیرهوشنگ. تأثیر سن نشا و میزان بذر مصرفی در سینی نشا بر عملکرد و اجزای کرد برنج در منطقه اصفهان. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1393; 4 (12) :1-11
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2137-fa.html
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان ، ramazaani@yahoo.com
چکیده: (5412 مشاهده)
به منظور بررسی تأثیر سن نشا و میزان بذر مصرفی در سینی نشا بر عملکرد و اجزای عملکرد برنج رقم سازندگی، پژوهشی دو ساله (1387-1386) در مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان (ایستگاه تحقیقات شهید فزوه) به صورت آزمایش کرت های خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در 3 تکرار انجام شد. در این طرح سه سن نشا شامل نشاهای 25، 30 و 35 روزه به عنوان فاکتور اصلی و چهار میزان بذر در سینی نشا شامل 80، 100، 120 و 140 گرم بذر فاکتور فرعی را تشکیل میدادند. نتایج نشان داد انتقال نشا در سنین30 و 35 روز به ترتیب با عملکردهای6220 و 6240 کیلوگرم در هکتار از نظر عملکرد تفاوت معنیداری نداشتند اما هر دو تیمار به طور معنیدار عملکرد بالاتری نسبت به تیمار انتقال نشا در سن 25 روز با عملکردی معادل5530 کیلوگرم در هکتار نشان دادند. افزایش طول خوشه، تعداد دانه در خوشه و وزن هزار دانه از دلایل افزایش عملکرد در تیمار انتقال نشا با سن 30 روز نسبت به نشاهای 25 روزه بودند. ارتفاع نشاهای 30 و 35 روزه به ترتیب 5 و6 درصد بیشتر از نشا 25 روزه بود. مصرف 100گرم بذر برای هر سینی نشا، با تولید6380 کیلوگرم عملکرد دانه در هکتار بالاترین مقدار عملکرد نسبت به سایر تیمارها را داشت. طول خوشه و تعداد دانه در خوشه با مصرف100گرم بذر برای هر سینی نشا، به طور معنیدار نسبت به سایر تیمارها افزایش یافت. نتایج این پژوهش نشان داد نشاهای با سن 30 روز و مصرف 100 گرم بذر برای هر سینی نشا، برای بهدست آوردن عملکرد حداکثر برای برنج رقم سازندگی قابل پیشنهاد است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى