دوره 4، شماره 12 - ( تابستان 1393 )                   جلد 4 شماره 12 صفحات 285-294 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghorbanpour E, Ghaderifar F, Gherekhloo J. Effect of Row Spacing on Competition of Velvetleaf (Abutilon theophrasti Medic.) with Cotton (Gossypium hirsutum L.). JCPP. 2014; 4 (12) :285-294
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2160-fa.html
قربانپور اسماعیل، قادری‌فر فرشید، قرخلو جاوید. اثر فواصل ردیف کاشت بر رقابت علف هرز گاوپنبه با پنبه. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1393; 4 (12) :285-294

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2160-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، gh8608@yahoo.com
چکیده:   (3340 مشاهده)
این آزمایش به منظور بررسی عملکرد و اجزای عملکرد پنبه در رقابت با تراکم‬های مختلف گاوپنبه انجام گرفت. آزمایش به صورت کرت‌های خرد شده، در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی، با سه فاصله ردیف کاشت پنبه (20، 40 و 80 سانتی‬متر) (کرت اصلی) و تراکم‬های صفر (شاهد)، یک، سه، پنج و دوازده بوته گاوپنبه در متر مربع (کرت فرعی) و در سه تکرار در سال زراعی 1390 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان انجام شد. نتایج نشان داد، کلیه خصوصیات رویشی و اجزای عملکرد پنبه در بوته با کاهش فاصله ‬ردیف کاشت گیاه زراعی و افزایش تراکم بوته گاوپنبه در واحد سطح، کاهش یافت. در مقابل، با کاهش فاصله ردیف کاشت پنبه تعداد قوزه در واحد سطح افزایش پیدا کرد. جهت کمی‬سازی واکنش عملکرد وش در مقابل تراکم علف هرز گاوپنبه از مدل هذلولی راست‬گوشه سه پارامتره استفاده شد. بر اساس نتایج معادله، بیشترین عملکرد وش پنبه به میزان 73/4986 کیلوگرم در هکتار، در فاصله ردیف 40 سانتی‌متری و در شرایط بدون علف هرز حاصل شد. با ورود اولین علف هرز به جامعه گیاه زراعی عملکرد کاهش یافت و میزان افت عملکرد در فواصل ردیف 20، 40 و 80 سانتی‬متری نسبت به شرایط بدون علف هرز به ترتیب، معادل 59/15، 19/34 و 12/66 درصد بود. به طور کلی، کاهش فاصله ردیف کاشت پنبه سبب افزایش توان رقابتی گیاه زراعی در رقابت بر سر منابع مشترک با علف هرز شده و عملکرد پایدارتری در رقابت با تراکم‏های مختلف گاوپنبه به دنبال داشت.
متن کامل [PDF 135 kb]   (1255 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb