دوره 4، شماره 12 - ( تابستان 1393 )                   جلد 4 شماره 12 صفحات 307-319 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Majidi M M, Dehghan Kouhestani R, Veisipoor A. Direct and Indirect Selection for Forage Yield and Its Components in Sainfoin under Normal and Drought Stress Conditions. JCPP. 2014; 4 (12) :307-319
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2162-fa.html
مجیدی محمد مهدی، دهقان کوهستانی رسول، ویسی پور امین. گزینش مستقیم و غیر مستقیم عملکرد و اجزای عملکرد علوفه در اسپرس تحت شرایط معمول و تنش رطوبتی. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1393; 4 (12) :307-319

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2162-fa.html


دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان ، majidi@cc.iut.ac.ir
چکیده:   (2051 مشاهده)
یکی از مؤثرترین روش‌ها در گزینش ژنوتیپ‌های مطلوب به‌منظور بهبود صفات پیچیده‌ای نظیر عملکرد، بهره‌گیری از شاخص‌های انتخاب می‌باشد. در این پژوهش، به منظور ارزیابی کارایی روش‌های مختلف انتخاب، تعداد 21 توده محلی و رقم اسپرس در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در دو محیط رطوبتی عدم تنش و تنش خشکی در سال 89-1388 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه صنعتی اصفهان مورد ارزیابی قرار گرفتند. در این بررسی، شاخص‌های انتخاب اسمیت- هیزل و پسک- بیکر بر اساس صفات درصد ماده خشک، درصد ساقه، ارتفاع بوته و تعداد ساقه در بوته محاسبه شدند. کارایی انتخاب برای بهبود عملکرد علوفه خشک از طریق انتخاب برای صفات درصد ساقه و تعداد ساقه در بوته بیشترین مقدار بود. بنابراین این صفات می‌توانند به عنوان معیار انتخاب مناسبی جهت بهبود عملکرد علوفه خشک مد نظر قرار گیرند. در شاخص‌های اسمیت- هیزل تحت شرایط عدم تنش رطوبتی، ارتفاع بوته و در شرایط تنش رطوبتی، درصد ساقه بیشترین بازده انتخاب را داشتند، اما در شاخص پسک- بیکر تحت هر دو شرایط رطوبتی درصد ماده خشک بیشترین پاسخ به انتخاب را داشت. نتایج نشان داد که شاخص اسمیت- هیزل 1 بالاترین کارایی انتخاب را دارا بود و می‌تواند برای انتخاب ژنوتیپ‌های مناسب در برنامه‌های اصلاحی اسپرس مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 208 kb]   (542 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb