دوره 4، شماره 12 - ( تابستان 1393 )                   جلد 4 شماره 12 صفحات 321-334 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akbari V, Jalili Marandi R, Abbaspour N. Effect of Cycocel on Some Physiological Characteristics of Tow Olive Cultivars (Mary and Mission) under Drought Stress. JCPP. 2014; 4 (12) :321-334
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2163-fa.html
اکبری وحید، جلیلی مرندی رسول، عباسپور ناصر. تأثیر تیمار سایکوسل بر برخی ویژگی‌های فیزیولوژیکی دو رقم زیتون (ماری و میشن) تحت شرایط تنش خشکی. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1393; 4 (12) :321-334

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2163-fa.html


، rasuljalili@ yahoo.com
چکیده:   (1976 مشاهده)
در مناطق خشک و نیمه خشک، آب مهم‌ترین عامل محدود کننده‌ تولید محصولات کشاورزی بوده و زیتون یکی از مهم‌ترین درختان میوه‌ رشد یافته در این مناطق است. به منظور بررسی اثر تیمار سایکوسل بر برخی ویژگی‌های فیزیولوژیکی دو رقم زیتون (ماری و میشن) در شرایط تنش خشکی، آزمایشی گلخانه‌ای به صورت فاکتوریل سه عامله در قالب طرح بلوک‌‌های کامل تصادفی با سه تکرار و در مدت نهایی چهار ماه انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل سایکوسل (در سه سطح؛ صفر، 500 و 1000 میلی‌گرم در لیتر)، تنش خشکی (در سه سطح فواصل آبیاری 5 ، 10 و 15 روزه) و دو رقم زیتون (ماری و میشن) بود. نتایج نشان داد که افزایش سطوح خشکی موجب افزایش تعداد روزنه‌ها در واحد سطح برگ و کاهش سطوح فتوسنتز، تعرق، هدایت روزنه‌ای، وزن خشک برگ، ساقه و ریشه در هر دو رقم شد. هم‌چنین نتایج نشان داد که تیمارهای سایکوسل موجب افزایش؛ تعداد روزنه‌ها در واحد سطح برگ، افزایش فتوسنتز، تعرق، هدایت روزنه‌ای و وزن خشک برگ در مقایسه با شاهد شد ولی تأثیر معنی‌داری بر وزن خشک ساقه و ریشه نشان نداد. بر اساس صفات مورد ارزیابی، رقم میشن نسبت به رقم ماری مقاومت بیشتری به خشکی نشان داد. به طور کلی نتایج نشان داد که استفاده از سایکوسل میتواند موجب بهبود فتوسنتز در شرایط تنش خشکی شود.
متن کامل [PDF 186 kb]   (502 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb