دوره 4، شماره 13 - ( پاييز 1393 )                   جلد 4 شماره 13 صفحات 121-130 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mosleh Z, Salehi M H, Rafieiolhossaini M. The Study of Agro-morphological Characteristics, Essential Oil, and Chamazulene Content of German Chamomile in Different Soil Types of Chaharmahal-Va-Bakhtiari Province of Iran. JCPP. 2015; 4 (13) :121-130
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2236-fa.html
مصلح زهره، صالحی محمد حسن، رفیعی‌الحسینی محمد. بررسی ویژگی‌های آگرومورفولوژیکی، درصد اسانس و کامازولن گیاه بابونه آلمانی (Matricaria chamomilla L.) درخاک‌های مختلف استان چهارمحال و بختیاری. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1393; 4 (13) :121-130

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2236-fa.html


دانشجوی سابق کارشناسی‌ارشد دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد ، mosleh.zohreh@yahoo.com
چکیده:   (1398 مشاهده)
بابونه آلمانی از مهم‌ترین گیاهان دارویی شناخته شده توسط انسان و یکی از پر‌مصرف‌ترین گیاهان دارویی در جهان است. به‌منظور بررسی تأثیر خاک‌های مختلف بر ویژگی‌های رویشی، درصد و عملکرد اسانس و کامازولن بابونه آلمانی، آزمایش گلدانی به‌صورت طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. برای این منظور، ده نوع خاک مختلف براساس نقشه‌ خاک 50000/1 از استان چهارمحال و بختیاری انتخاب گردید. نمونه‌برداری از افق سطحی (صفر تا 30 سانتی‌متر) صورت گرفت و پ‌هاش، هدایت الکتریکی، درصد سنگریزه، توزیع اندازه ذرات وکلاس بافت خاک، پتاسیم، کلسیم و منیزیم محلول، سولفات، ازت کل، فسفر قابل جذب، ماده-آلی و درصد کربنات کلسیم معادل آنها اندازه‌گیری شد. در فصل برداشت، ویژگی‌های آگرومورفولوژیکی، درصد و عملکرد اسانس و درصد کامازولن بابونه نیز تعیین گردید. داده‌ها به‌صورت تک‌متغیره و چند‌متغیره (PCA و RA) آنالیز شدند. نتایج نشان داد که ویژگی-های آگرومورفولوژیکی بابونه در خاک‌های مختلف، متفاوت است. هم‌چنین نتایج آنالیز چند‌متغیره نشان داد که میزان گوگرد، فسفر قابل جذب، پتاسیم محلول، درصد ماده آلی و درصد کربنات کلسیم معادل از مهم‌ترین فاکتورهای تأثیر‌گذار بر ویژگی‌های بابونه هستند و این ویژگی‌ها، خصوصیاتی از جمله تعداد گل، عملکرد گل تازه و خشک، عملکرد کاه، عملکرد اسانس و درصد کامازولن را بیش‌تر تحت تأثیر قرار می‌دهند.
متن کامل [PDF 102 kb]   (330 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف