Asadi Moghaddam O, Bagheban Siroos S, Alizadeh Oskouei P. Effect of Indol Acetic Acid and Ammonium Thiosulphate Spray on Thinning Percentage, Fruit Yield, and Quality of 'Payizeh Znouz' Apple. Journal of Crop Production and Processing 2015; 4 (13) :139-146
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2238-fa.html
اسدی اقدم امید، باغبان سیروس شهرام، علیزاده اسکویی پریسا. تأثیر محلولپاشی ایندول استیک اسید و تیوسولفات آمونیوم بر درصد تنک، عملکرد و کیفیت میوه سیب پاییزه زنوز. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1393; 4 (13) :139-146
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2238-fa.html
دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز ، omid_asadi0901@yahoo.com
چکیده: (4342 مشاهده)
درختان سیب پاییزه زنوز از توان قابل ملاحظهای در میوهبندی و تولید میوه برخوردار میباشند که این امر موجب تولید میوههای کوچک در آنها میشود. تنک گل و میوه در درختان جنس پرونوس بهطور چشمگیری ارزش میوه را از طریق بهبود بخشیدن اندازه، رنگ و سایر صفات مربوط به کیفیت میوه افزایش میدهد. به منظور بررسی تأثیر محلولپاشی ایندول استیک اسید و تیو سولفات آمونیوم در مراحل مختلف گلدهی بر درصد تنک، عملکرد و کیفیت میوه سیب پاییزه زنوز آزمایشی در سال 1390 در منطقه زنوز شهرستان مرند اجرا شد. جهت دقت بیشتر، درختانی با قدرت رشد و اندازه یکنواخت انتخاب شدند. تیمارهای آزمایشی شامل محلولپاشی تیو سولفات آمونیوم به غلظتهای 25/0%، 1% و 75/1% در زمانهای قبل از باز شدن گلها، باز شدن 30% از گلها و باز شدن 90% از گلها و محلولپاشی ایندول استیک اسید به غلظتهای 15، 30 و 45 ppm در زمان رسیدن میوهها به اندازه 21-7 میلیمتر به شاخههای منتخب اعمال شد. آزمایش در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 13 تیمار و 3 تکرار انجام شد. تجزیه واریانس دادهها نشان داد که کاربرد تیو سولفات آمونیوم و ایندول استیک اسید در غلظتهای بالا تأثیر معنیداری بر درصد تنک داشتند. تیو سولفات آمونیوم و ایندول استیک اسید وزن تر میوه را افزایش دادند. محلولپاشی تیوسولفات آمونیوم اندازه قطر میوه و محلولپاشی ایندول استیک اسید اندازه طول میوه را افزایش داد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى