دوره 4، شماره 14 - ( زمستان 1393 )                   جلد 4 شماره 14 صفحات 213-203 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Harfi T, Tabatabai S J. Effect of Nitrogen Level on Growth, and Relationships between Petiole Nitrate Level, Leaf Chlorophyll Index, and Hypocotyl Nitrate Level of Radish. Journal of Crop Production and Processing 2015; 4 (14) :203-213
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2281-fa.html
حرفی طیبه، طباطبائی سید جلال. تأثیر مقادیر مختلف نیتروژن بر رشد و بررسی رابطه نیترات دمبرگ و شاخص کلروفیل با نیترات هیپوکتیل تربچه. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1393; 4 (14) :203-213

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2281-fa.html


دانشگده کشاورزی، دانشگاه تبریز ، tayebehharfi@yahoo.com
چکیده:   (4305 مشاهده)

هدف اصلی از این آزمایش اندازه‌گیری نیترات قسمت هوایی گیاه و میزان کلروفیل برگ‌ها است که از طریق آن بتوان نیترات هیپوکتیل را پیش‌بینی نمود. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با ٥ سطح نیتروژن (0،25، ٥٠، ١٠٠ و 200 میلی‌گرم در لیتر) و ٥ تکرار با دو رقم تربچه (Cherry Belle و Sparkler) در گلدان‌های حاوی پرلایت انجام شد. پارامترهای اندازه‌گیری شده در این تحقیق شامل: ویژگی‌های رویشی (سطح برگ، وزن تر و خشک برگ، هیپوکتیل و طول و قطر هیپوکتیل)، نیترات وزن تر دمبرگ و هیپوکتیل، نیترات وزن خشک برگ و هیپوکتیل، مواد جامد محلول هیپوکتیل و دمبرگ و شاخص کلروفیل برگ بود. در این تحقیق همبستگی مثبت در سطح احتمال پنج درصد بین شاخص کلروفیل برگ و نیترات ماده تر هیپوکتیل در زمان برداشت بین ارقام مشاهده شد (896/0 cherry bell=2r و 841/0 SPARKLER= 2r) و همبستگی مثبت بین نیترات ماده تر هیپوکتیل و دمبرگ و بین نیترات ماده خشک هیپوکتیل و برگ تربچه وجود داشت. براساس معادلات به‌دست آمده به ازای افزایش 1 واحد نیترات دمبرگ، نیترات هیپوکتیل 212/ واحد در رقم Cherry Bell و 266/0 واحد در رقم Sparkler افزایش یافت. نتایج نشان داد که تست شیره دمبرگ، تکنیک سریع و با ارزش برای اطلاع از وضعیت نیترات تربچه است.

متن کامل [PDF 2584 kb]   (1579 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق