دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1396 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 72-61 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mehrabadi H R. Effect of Different Planting Dates and Methods on Quantity and Quality Traits of Varamin Cotton Cultivar. Journal of Crop Production and Processing 2017; 7 (2) :61-72
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2340-fa.html
مهرآبادی حمید رضا. تأثیر تاریخ و روش‎های مختلف کاشت بر صفات کمی و کیفی پنبه رقم ورامین. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1396; 7 (2) :61-72

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2340-fa.html


سازمان تحقیقات کشاورزی ، hr.mehrabadi@yahoo.com
چکیده:   (3563 مشاهده)

استفاده از نشاء پنبه به‌ویژه زمانی که کاشت با تأخیر صورت می­گیرد، سبب بهره­مندی بیشتر گیاه از نور، دما و آب در کل دوره رشد گیاه شده، رشد و عملکرد محصول را افزایش می­دهد. لذا به‌منظور ارزیابی تأثیر کاشت نشایی بر صفات کمی و کیفی پنبه، تحقیقی با استفاده از آزمایش کرت‌های یک‌بار خرد شده و در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با تاریخ­های مختلف کاشت به‌عنوان کرت‌های اصلی و دو روش کاشت (کاشت نشاء30 روزه و کاشت بذر) به‌عنوان کرت‌های فرعی در چهار تکرار طی سال‌های 1388 و 1390 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کاشمر انجام گرفت. نتایج نشان داد با تأخیر در کاشت تمامی صفات به‌جز عملکرد، به‌طور معنی­داری در سال نخست کاهش یافت. همچنین روش کاشت نشائی سبب افزایش غیر معنی­دار عملکرد به‌میزان 9 درصد درمقایسه با کاشت بذر شد. در سال دوم تأخیر در کاشت سبب کاهش معنی­دار اجزاء عملکرد و عملکرد (به‌میزان 6/35 درصد) پنبه شد. کاشت نشاء پنبه 30 روزه موجب افزایش معنی­دار 9/33 درصدی عملکرد وش گردید. نتایج نشان داد با تأخیر در کاشت، کاهش عملکرد در روش کاشت نشائی کمتر از روش کاشت بذر بود. کیفیت الیاف بجز صفت طول الیاف با تأخیر در کاشت کاهش پیدا نمود. با این وجود کاشت پنبه به‌صورت نشاء سبب بهبود صفات کیفی الیاف در تاریخ­های دیر کاشت شد

متن کامل [PDF 880 kb]   (3380 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق