دوره 5، شماره 16 - ( تابستان 1394 )                   جلد 5 شماره 16 صفحات 209-199 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zadebagheri M, Saeedzadeh A, Behrooznam B, Dadi M. The Study of the Effect of some Bio-Fertilizers and Municipal Solid Waste Compost Application as Growing Media on some Growth Indices of Zinnia (Zinnia elegans . Journal of Crop Production and Processing 2015; 5 (16) :199-209
زاده باقری مسعود، سعیدزاده آرزو، بهروزنام بهنام، دادی موناد. مطالعه تأثیر کاربرد برخی کودهای زیستی و کمپوست زباله شهری به‌عنوان بسترهای کشت بر برخی شاخص‌های رشد آهار (Zinnia elegans . نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1394; 5 (16) :199-209

دانشگاه گیلان ، monad.dadi@yahoo.com
به‌دلیل مصرف بی‌رویه کودهای شیمیایی و نیز عدم وجود اطلاعات کافی در مورد واکنش‌های رشدی گیاهان زینتی به کودهای بیولوژیکی و کمپوست زباله شهری، این پژوهش روی گل آهار انجام شد. آزمایش با هشت تیمار و در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تکرار اجرا شد. تیمارهای کودی شامل کمپوست زباله شهری، کود زیستی فسفات بارور2، کود زیستی نیتروکسین (حاوی ازتوباکتر، آزوسپریلوم)، مخلوط کودهای کمپوست زباله شهری + نیتروکسین + فسفات بارور2، کمپوست زباله شهری + نیتروکسین، نیتروکسین + فسفات بارور2، کمپوست زباله شهری + فسفات بارور2 و شاهد (بدون هیچ‌گونه تیمار کودی) بودند. نتایج نشان داد بیشترین میزان یون فسفر، پتاسیم، سدیم، ارتفاع گیاه و قطر گل مربوط به تیمار کمپوست زباله شهری + فسفات بارور2 بود. مقایسه اثر متقابل تیمارهای مختلف کودی در مراحل مختلف رشد گل آهار نشان داد که تیمار کمپوست زباله شهری + فسفات بارور2 بیشترین تأثیرگذاری و تیمار فسفات بارور2 + نیتروکسین کمترین تأثیرگذاری را بر وزن تر و خشک برگ، میزان کلروفیل a، b و محتوای کاروتنویید داشتند. هم‌چنین تیمارهای کودی در مقایسه با شاهد اثر معنی‌داری بر میزان محتوای نسبی آب نداشتند. در نهایت مشخص شد که تیمار کودی کمپوست زباله شهری + فسفات بارور2 بستر و کود مناسبی برای گل آهار می‌باشد.