کلسیم یکی از مهمترین عناصر ضروری در رشد و نمو گیاهان است که بر بسیاری از فعالیتهای فیزیولوژیکی بافت گیاه حتی در پس از برداشت مؤثر است. کلسیم نقش مهمی در ثبات سلول و انسجام بافتهای گیاهی دارد و میزان کلسیم بافت گیاه در مورد بسیاری از محصولات بهعنوان یک ویژگی و صفت کیفی مطرح میباشد. در این تحقیق اثر غلظتهای مختلف کلسیم محلول غذایی (150، 220، 300 و 400 میلیگرم در لیتر) بر خصوصیات گلدهی دو رقم گل رز شاخه بریده (اتوپیا و دولسویتا) بهصورت طرح فاکتوریل در سال 90-1389 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اثر اصلی رقم و کلسیم بر صفات مورد مطالعه معنیدار بودند ولی اثرات متقابل رقم و غلظتهای کلسیم در این صفات تفاوت معنیداری نشان ندادند. تجزیه واریانس دادهها نشان داد که بین دو رقم رز در برخی صفات زایشی مانند طول ساقه گل، قطر ساقه گل و طول عمر گل تفاوت معنیداری در سطح احتمال 5% آزمون دانکن وجود دارد. از نظر فاکتور کلسیم، افزایش غلظت کلسیم محلول غذایی تا 400 میلیگرم بر لیتر باعث بهبود (05/0p < ) ویژگی های کیفی گل مانند طول ساقه گل، قطر ساقه گل، قطر جام گل و طول عمر گل بریده در هر دو رقم گردید.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |