دوره 5، شماره 16 - ( تابستان 1394 )                   جلد 5 شماره 16 صفحات 197-189 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Souri M K, Mahdavi M. Effect of Different Calcium Concentrations on Quality Parameters of Two Rose Cultivars under Hydroponic Culture. Journal of Crop Production and Processing 2015; 5 (16) :189-197
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2370-fa.html
سوری محمدکاظم، مهدوی محمد. اثر غلظت‌های مختلف کلسیم بر ویژگی‌های کیفی گل در دو رقم رز تحت شرایط هیدروپونیک. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1394; 5 (16) :189-197

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2370-fa.html


دانشگاه تربیت مدرس ، mk.souri@modares.ac.ir
چکیده:   (3588 مشاهده)

کلسیم یکی از مهم‌ترین عناصر ضروری در رشد و نمو گیاهان است که بر بسیاری از فعالیت‌های فیزیولوژیکی بافت گیاه حتی در پس از برداشت مؤثر است. کلسیم نقش مهمی در ثبات سلول و انسجام بافت‌های گیاهی دارد و میزان کلسیم بافت گیاه در مورد بسیاری از محصولات به‌عنوان یک ویژگی و صفت کیفی مطرح می‌باشد. در این تحقیق اثر غلظت‌های مختلف کلسیم محلول غذایی (150، 220، 300 و 400 میلی‌گرم در لیتر) بر خصوصیات گل‌دهی دو رقم گل رز شاخه بریده (اتوپیا و دولسویتا) به‌صورت طرح فاکتوریل در سال 90-1389 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اثر اصلی رقم و کلسیم بر صفات مورد مطالعه معنی‌دار بودند ولی اثرات متقابل رقم و غلظت‌های کلسیم در این صفات تفاوت معنی‌داری نشان ندادند. تجزیه واریانس داده‌ها نشان داد که بین دو رقم رز در برخی صفات زایشی مانند طول ساقه گل، قطر ساقه گل و طول عمر گل تفاوت معنی‌داری در سطح احتمال 5% آزمون دانکن وجود دارد. از نظر فاکتور کلسیم، افزایش غلظت کلسیم محلول غذایی تا 400 میلی‌گرم بر لیتر باعث بهبود (05/0p < ) ویژگی های کیفی گل مانند طول ساقه گل، قطر ساقه گل، قطر جام گل و طول عمر گل بریده در هر دو رقم گردید.

متن کامل [PDF 453 kb]   (2403 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق