دوره 5، شماره 16 - ( تابستان 1394 )                   جلد 5 شماره 16 صفحات 142-135 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Roohi Z, Asghari M R, Rasmi Y. Effect of Postharvest Application of Putrescine in Increasing Storage Life and Quality Attributes in Kiwifruit (Actinidia deliciosa cv. Hayward). Journal of Crop Production and Processing 2015; 5 (16) :135-142
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2371-fa.html
روحی زهره، اصغری محمد رضا، رسمی یوسف. تأثیر کاربرد پس از برداشت پوتریسین بر افزایش عمر انبارمانی و حفظ کیفیت میوه کیوی رقم . نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1394; 5 (16) :135-142

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2371-fa.html


دانشگاه ارومیه ، zohre_rohi@yahoo.com
چکیده:   (3806 مشاهده)
کاربرد پلی‌آمین در بهبود عمر انباری میوه‌های مختلف گزارش شده است، به‌همین منظورتأثیر غلظت‌های مختلف پوتریسین در دمای بالا بر عمر پس از برداشت میوه کیوی رقم هایوارد در دمای 5/0± 0 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 95 - 90% بررسی شد. میوه‌ها با محلول پوتریسین با غلظت‌های مختلف (صفر، 1 و 2 میلی‌مولار) در دمای 50 درجه سلسیوس به مدت 2 دقیقه تیمار شده و بعد از خشک شدن سطح میوه به سردخانه انتقال داده شدند. پس از 8 و 16 هفته میزان سفتی بافت، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، ویتامین ث و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی میوه‌ها اندازه‌گیری شد. تیمار پوتریسین تأثیر معنی‌دار بر میزان سفتی بافت، اسیدیته قابل تیتراسیون، ویتامین ث و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی داشت، اما تأثیر معنی‌داری بر میزان مواد جامد محلول نداشت. بالاترین میزان سفتی بافت در هر دو زمان اندازه‌گیری مربوط به غلظت 2 میلی‌مولار پوتریسین بود. هم‌چنین از نظر مقدار اسیدیته قابل تیتراسیون و ویتامین ث در نتیجه تیمار پوتریسین پس از 8 هفته بیشترین مقدار مربوط به غلظت 2 میلی‌مولار و بعد از 16 هفته مربوط به غلظت 1 میلی‌مولار پوتریسین بود. بالاترین مقدار ظرفیت آنتی‌اکسیدانی مربوط به تیمار پوتریسین نسبت به شاهد در هر دو زمان اندازه‌گیری بود. نتایج نشان می‌دهد که تیمار پوتریسین، به‌واسطه به‌تأخیر انداختن فرایندهای رسیدن میوه عمر انباری کیوی را افزایش می‌دهد. کاربرد پوتریسین در ترکیب با آب گرم می‌تواند جایگزین مناسبی به‌جای استفاده از تیمار شیمیایی درفیزیولوژی پس از برداشت میوه کیوی باشد.
متن کامل [PDF 131 kb]   (1769 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق