دوره 5، شماره 16 - ( تابستان 1394 )                   جلد 5 شماره 16 صفحات 241-233 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nouriyani H. Effect of Different Nitrogen Levels on Yield, Yield Components and Some Quality Characteristics of Two Cultivars of Rapeseed (Brassica napus L.). Journal of Crop Production and Processing 2015; 5 (16) :233-241
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2376-fa.html
نوریانی حسن. بررسی اثر سطوح مختلف نیتروژن بر عملکرد، اجزای عملکرد و برخی خصوصیات کیفی دو رقم کلزا (Brassica napus L.). نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1394; 5 (16) :233-241

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2376-fa.html


دانشگاه پیام نور، ایران ، h_noryani@yahoo.com
چکیده:   (3387 مشاهده)
به‌منظور بررسی اثر سطوح مختلف نیتروژن بر عملکرد، اجزای عملکرد و برخی از خصوصیات کیفی دو رقم کلزا، آزمایشی در سال زراعی 91-1390 در منطقه دزفول به‌صورت کرت‌های خُرد شده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در چهار تکرار اجرا گردید. در این آزمایش چهار سطح کود نیترژن (صفر، 80، 160 و 240 کیلوگرم در هکتار) از منبع کود اوره به‌عنوان فاکتور اصلی و دو رقم کلزا (هایولا 308 و هایولا 401) به‌عنوان فاکتور فرعی در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که بیشترین تعداد غلاف در بوته و تعداد دانه در غلاف متعلق به سطح کودی 240 کیلوگرم نیتروژن در هکتار بود. بیشترین درصد روغن به سطح کودی صفر کیلوگرم نیتروژن در هکتار (تیمار شاهد) تعلق داشت. در این تحقیق رقم هایولا 401 از نظر صفات مورد ارزیابی نسبت به رقم هایولا 308 برتری نشان داد. محاسبه روابط رگرسیونی و بررسی واکنش ارقام به سطوح مختلف نیتروژن نشان داد بالاترین عملکرد دانه در رقم هایولا 308 (1998 کیلوگرم در هکتار) و رقم هایولا 401 (2375 کیلوگرم در هکتار)، به‌‌ترتیب با کاربرد 225 و 228 کیلوگرم نیتروژن در هکتار حاصل گردیده است. از آنجایی که عملکرد کمی و کیفی رقم‌هایولا 401 در شرایط مساوی میزان کود نیتروژن، بیشتر از رقم هایولا 308 بود، به‌نظر می‌رسد که رقم هایولا 401 توانایی جذب و انتقال نیتروژن بهتری داشته و به‌همین دلیل عملکرد بیشتری تولید نمود.
متن کامل [PDF 195 kb]   (2275 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق